Serie A 3:e omgången 2023

Viaplay Group – BOW reklam/Verdana  3 – 7
V.
Axel Göransson 2, Ludvig Holmberg. B/V. Martin Ekström 3, Haris Skanderovic 2, Nenad Lukic, Anders Hammargren.

BOW reklam/Verdana och Viaplay Group bjöd på en öppen, trevlig och målrik match i sommarvärmen. Redan i den tredje minuten sköt Axel Göransson 1-0 med ett distinkt skott från straffområdets linje. Bara 30 sekunder senare så spelade Fabian Lundberg fram Martin Ekström som kvitterade till 1-1 på hans första bollberöring och Ekström blev därmed den 113:e f.d. Allsvenska spelaren spelat i Reklamseriens historia. Minuten senare hade B/V vänt 0-1 till 2-1 när Ekström gjorde 2-1 på hans andra bollberöring, vilken debut för denna 43-åring. Sedan var det VPG:s tur att kvittera när Ludvig Holmberg bredsidade in bollen i den bortre gaveln. Minuten före halvtid sköt Haris Skanderovic 3-2. B/V fick dock inte gå till halvtidsvila med en ledning för med tio sekunder kvar kvitterade Göransson till 3-3. Under den andra halvleken inledning hände några matchavgörande situationer. Göransson träffade stolpen och istället för 3-4 till VPG stod det 5-3 till B/V två minuter senare. Skanderovic och Nenad Lukic (efter ett solo) hette målskyttarna. Den bördan blev för tung för VPG och B/V kunde segla ifrån till 7-3 efter att Ekström blivit en hattrickman och så fick vi se armen i luften när Anders Hammargren gjorde sin mål gest! Daniel La Placa gjorde sin årsdebut, men i målet, där han svarade för några fantastiska räddningar och Martin Palm räddade en gång på mållinjen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN EKSTRÖM, BOW REKLAM/VERDANA.

Studion – TV 4  3 - 3
Fredrik Perlskog, Roger Sandberg, Petter Brunzell. T. Max Nyqvist 2, Jim Jansson.

TV 4 kom till spel i vackra landslagströjor som sken ikapp med solen. Det var dock Studion som fick första ordet när Fredrik Perlskog ryckte på högerkanten och sköt stolpe, stolpe och in till 1-0. Det resultatet stod sig till halvtidsvilan där Petter Brunzell vara nära ett 2-0 mål men Bjarne Ericsen räddade. Ännu närmare var Ludvig Almbladh när han träffade stolpen och returen rakade Victor Aronsson Haxthausen strax över. I början på andra tog Jim Jansson emot bollen, lade upp den för högern och dundrade in 1-1 i nättaket från 16-17 meter. Minuten senare lyfte Roger Sandberg in en frispark från 25 meter som gick igenom allt och alla samt in till 2-1. Ytterligare några minuter senare var det kvitterat för andra gången när Max Nyqvist gjorde 2-2 via en försvarare. Efter en halvtimme tog Studion ledningen igen när Brunzell slog in sin egen stolpretur till 3-2. Vad var dock naturligare än att Fyran skulle kvittera igen och det var precis det som hände när Nyqvist bokfördes för sitt andra mål, 3-3. TV 4 var något piggare under slutminuterna i den 25 gradiga värmen och det var Jonas Nyqvist som fick sista läget men Ericsen räddade närskottet. Båda lagen ligger på övre halvan och TV 4 har inte förlorat ännu detta år.
MATCHENS LIRARE: JIM JANSSON, TV 4.

Mediekompaniet – Svea  10- 1
Calle Major 5, Erik Möller 2, David Andeborn, Niklas Karlsson, Nicklas Bauer. S. Anders Svanberg.

Mediekompaniet och Svea väntade på sin första seger i den tredje omgången och rapporterna visade på en hyggligt jämn match men där fick siarna fel. MK satte högsta fart mot ett för dagen positionssvagt och håglöst Svea! MK gick ganska lätt fram till 3-0 efter åtta minuter och på tre minuter gjorde man lika många mål så ställningen var 6-0 efter en kvart. Anders Svanberg, som har för vana att bara göra snygga mål borrade upp bollen i vänstra krysset, igen! Målskörden ebbade ut en aning i inledningen på andra men efter en halvtimme kom en ny våg så att 6-1 blev till 10-1, ridå! Calle Major har hämtat sig efter sin skada och smällde in fem mål och Erik Möller två. Sedan hamnade även David Andeborn, Niklas Karlsson och Nicklas Bauer i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: CALLE MAJOR, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – Dandy Dots  10- 0
Micke Roos 3, Kim Karlsson 2, Christoffer Jönsson 2, Anders Bååth 2, Sami Ingeborn.

Så var det dags för en tidig seriefinal mellan FC Asedo och överraskningslaget Dandy Dots i det härliga sommarvädret. Efter en någorlunda jämn inledning så hade Asedo en ruskig effektivitet och gick fram till en 3-0 ledning i mitten på första. I slutet på den samma så växte 3-0 till 6-0, vilket lir och vilken utskåpning mot ett lite chockat DD. Även i denna match bedarrade offensiven en aning men till sist blev det en TÖ (teknisk överlägsenhet) med fem kvar, 10-0! Micke Roos gjorde tre och så hittade vi tre tvåmålsskyttar i form av Kim Karlsson (ett solo), Christoffer Jönsson och Sami Ingeborn. DD hade några lägen men Martin Stattin räddade allt vilket hans son Lukas kunde intyga.
MATCHENS LIRARE: MICKE ROOS, FC ASEDO.