Serie A 4:e omgången 2023

BOW reklam/Verdana – Mediekompaniet  3 – 3
Martin Ekström 2, Nenad Lukic. M. Calle Major 2, Jesper Måwe

Midsommarveckan startade med en match mellan BOW reklam/Verdana och Mediekompaniet. Matchen bedrevs i ett högt tempo där MK var riktigt bra den första kvarten och hade inte den vikarierande målvakten Daniel Hesser storspelat hade siffrorna varit 3-0 istället för de 1-0 som det stod på anslagstavlan! Jesper Måwe körde ett solo nere vid höger kortlinje och virkade in bollen vid det första målet. Sedan hade Erik Möller två lägen, Calle Major och Jose Monteiro var sitt men Hesser var grym. B/V hade svårt att hitta in i den sista tredjedelen men med 30 sekunder kvar till halvtidsvilan fick Martin Ekström bollen strax utanför straffområdet och placerade in 1-1 invid stolproten. När sedan samma man redan i den första spelminuten av andra fick till en träff från 20 meter som touchade en försvarare och gick i en båge över målvakten var en oväntad vändning från 0-1 till 2-1 ett faktum. Två minuter senare låg dock en rättvis kvittering i nätmaskorna efter en hörna där Calle Major var sist på bollen. Sista kvarten var ett långt ställningskrig och det lutade åt ett kryss men med minuten kvar sköt Haris Skanderovic en kanon som David Balsam räddade men returen rakade Nenad Lukic in till 3-2, ett segermål kändes det som! Ett frustrerat MK gick upp i ett sista anfall och Niklas Karlsson slog en genialisk och diagonal passning till Major som dök upp vid bortre stolpen och rakade in 3-3 i krysset, det blev ett kryss trots allt.
MATCHENS LIRARE: DANIEL HESSER, BOW REKLAM/VERDANA.

Svea – Studion  0 – 8
St.
Jonas Nyqvist 3, Fredrik Perlskog 2, Emil Brynolfsson, Oskar Andersson, Martin Strömberg

Svea har haft det lite svårt när Premier League och Serie A slagits ihop och precis som i dag rullar de boll riktigt bra stundtals varpå det helt plötsligt står 0-3 i baken efter en kvart. Fredrik Perlskog gjorde 1-0 med knapp styrfart och 2-0 efter en kanon från 17-18 meter i krysset. Det tredje målet stod Emil Brynolfsson för, han är den äkta typen för en Reklamseriespelare. Svea försökte givetvis gå ikapp i andra och Emil Storberget fick ett fritt läge men John Permell räddade och så fick Johan Wallberg på en kanon från 20 meter i ribban. Istället kunde Studion rinna ifrån till 8-0. Jonas Nyqvist satte dit tre, Oskar Andersson och Martin Strömberg, han i långkalsongerna trots 25 grader varmt, gjorde var sitt mål!
MATCHENS LIRARE: EMIL BRYNOLFSSON, STUDION.

TV 4 – Dandy Dots  1 – 4
Carl Skärvall. D. Jonas Andersson 2, Johan Ländin, Birhan Akdag.

TV 4 och Dandy Dots bjöd oss på en bra match i sommarvärmen. Det stod 0-0 efter de första 20 minuterna. Den enda riktigt heta chansen hade DD när Jonas Andersson slog en hörna som Birhan Akdag mötte med ett direktskott utanför straffområdet varpå bollen gick i stolpen, i ryggen på målvakten Max Eriksson, dansade på mållinjen innan den rensades bort. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men nu började matchavgörande saker hända. Först spelade Fredrik Malmberg fram Max Nyqvist men Jonas Elmqvist räddade närskottet. Spelet vände och Jonas Andersson stod nere vid kortlinjen och spelade fram Johan Ländin som rullade in 1-0 i bortre burgaveln. Två minuter senare blev Andersson knuffad i ryggen, straff och han tog den själv till 2-0. Bara minuten senare fick Fyran nytt hopp när Carl Skärvall påpassligt reducerade till 1-2. TV 4 gick för en kvittering men DD kontrade in 3-1 efter ett välplacerat vristskott i steget av Andersson. DD spikade slutresultatet 4-1 när Andersson spelade fram Akdag.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

FC Asedo – Viaplay Group  9 – 4
Martin Leinar 4, Vasilis Birbas 2, Amadeo Valentini, Christoffer Jönsson, Kim Karlsson. V. Sam Azar 2, Emil Nordqvist, Niklas Byrén.

För ovanlighetens skull så gick arrangören med på att flytta en match mellan FC Asedo och Viaplay Group. En vinst för Asedo så blir de seriesegrare (matchen spelades 25/8) och de är ju i storform. Många anfall spelades i onetouch och efter fem minuter stod det 2-0 och i halvtid 3-1. I den den andra halvleken öste Asedo på offensivt och det uppstod kontringar. 3-1 blev till 5-1 som blev till 6-4 varpå Asedo avslutade stort och vann med 9-4 och blev seriesegrare med en omgång kvar. VPG är fortfarande poänglösa. Martin Leinar gjorde fyra och har svarat för sex mål på två matcher. Vasilis Birbas satte dit två och Amadeo Valentini, Christoffer Jönsson och Kim Karlsson gjorde varsitt. Starkt av VPG att göra fyra mål. Sam Azar gjorde två varav en fin nick, Emil Nordqvist och Niklas Byrén hamnade även de i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.