Serie A 5:e omgången 2023

FC Asedo - BOW reklam/Verdana  6 – 2
Martin Leinar, Vasilis Birbas, Christoffer Jönsson, Anders Bååth, Kim Karlsson, Lukas Stattin. B. Martin Ekström 2.

För tillfället går det inte att stoppa serieledarna och Reklamseriens bästa lag just nu, FC Asedo! Givetvis så gjorde BOW reklam/Verdana ett gott försök och hade 1-0 tio minuter in på matchen och 2-4 med sex kvar. Martin Ekström gjorde mål på sin egen retur efter en fin passning från Andreas Treffenberg, 1-0! Sedan tryckte Asedo gasen i botten och vände 0-1 till 2-1 på fem minuter efter mål av Martin Leinar och Vasilis Birbas, som stod för en mycket fint chipp i mål och den hamnade på film! Asedo hade sedan tre bra chanser men Henrik Strömblad räddade alla skotten med bravur. B/V var inte helt ofarliga och Treffenberg fick till ett skott som träffade stolpens utsida från 35 meter. I slutet på första och i början på andra träffade Christoffer Jönsson ribban men till sist satte han dit 3-1 efter ett fint spel. Efter en halvtimme så rullade Anders Bååth in 4-1 i numerärt underläge (Leinar satt utvisad i två minuter). Skyttekungen Ekström reducerade till 2-4 på frispark och han är nu uppe i sju mål. B/V gick på offensiven för att nå ytterligare en reducering men Asedo var det bättre laget och gjorde både 5-2 genom Kim Karlsson, och han hade en stolpträff innan, varpå Lukas Stattin fastställde slutsiffrorna till 6-2. Noterbart var att B/V hade ett nyförvärv som hette Ludvig Törnqvist, som var 1.98 meter lång och vägde 103 kilo. Han vågade sig på en bicycletas, stort!
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, FC ASEDO.

Viaplay Group – TV 4  4 – 5
V.
Kalle Paulsen 2, Axel Göransson, Tim Deland. T. Victor Haxthausen Aronsson 3, Ludvig Almblad, Hampus Rasmusen.

Viaplay Group och TV 4 bjöd på en öppen semesterfotboll i sommarhettan. Lagen bjöd också på många mål och i halvtid stod 3-3, kul! Tim Deland gjorde för VPG. Sedan slog Victor Haxthausen Aronsson ett inåt skruvat inlägg från 25 meter som gick igenom allt och alla och in i gaveln till 1-1. VPG tog på nytt ledningen med 2-1 efter det att Axel Göransson bröt igenom och dundrade in bollen i nättaket. Ett mål som Ludvig Almblad kvitterade till 2-2. Sedan tog VPG ledningen för tredje gången när vindsnabba och duktiga Kalle Paulsen satte dit 3-2. TV 4 kvitterade dock igen bara 30 sekunder senare när Aronsson med en riktig kanon gjorde 3-3. Redan i den andra minuten på den andra halvleken stod Paulsen för ett solo men formstarka Aronsson fick bort bollen på mållinjen, vilken hjälte! Sista kvarten var ett långt ställningskrig och det stod 4-4 på anslagstavlan mot slutet. Paulsen slog ett inlägg, Amanda Tapper störde målvakten varpå bollen tog på en försvarare och in och så svarade Aronsson för ett hattrick. Det lutade åt ett kryss men med fem kvar hände två matchavgörande saker. Paulsen rann igenom och fick till ett bra skott som dock Bjarne Ericsen gjorde en fotparad på varpå spelet vände och Hampus Rasmusen satte 5-4 på en för dagen duktiga målvakten Martin Palm. TV 4 har gjort en bra vår med endast en förlust i serien. Fjolårets finalist VPG har inte fått ihop någon poäng trots många jämna matcher, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: VICTOR HAXTHAUSEN ARONSSON, TV 4.

Studion – Mediekompaniet  2 – 3
Jesper Rosenberg, Richard Wester. M. Leslie Marsden 2, Nicklas Bauer.

Studion och Mediekompaniet vårdade bollen riktigt bra och de målchanser som kom räddade John Permell och David Balsam. Det dröjde till en kvart innan det första målet kom. Först hade Calle Major en jättechans men Permell gjorde en Hockeyräddning precis under ribban. Spelet vände där debutanten Jesper Rosenberg tråcklade sig fram längs höger kortlinje och med dålig balans lyfte han in bollen i bortre krysset till 1-0. Med 15 sekunder kvar av den första halvleken lyckades Leslie Marsden stöta in 1-1. I den andra halvleken var MK det spelförande laget men Studion stod för ett mycket bra försvarsspel, dock var det nära mål efter en halvtimme när Niklas Karlsson träffade ribban. Ett tag trodde man på ett kryss men med fyra kvar hände det grejer. Richard Wester stod för en fin bollmottagning samt fick till ett vänsterskott från 20 meter som satt i den högra gaveln och i det läget på matchen kändes det som ett segermål. MK tryckte på i slutminuterna och med tre kvar spelade Marsden fram Nicklas Bauer som sköt 2-2 i den bortre gaveln. Då blev det ett kryss i alla fall, tänkte alla. MK provade då en sista gång med ett diagonalt inlägg mot bortre stolpen, där dök hjälten Marsden upp och nickade vackert in 3-2 med 15 sekunder kvar, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIEKOMPANIET.

Dandy Dots – Svea  2 – 1
D.
Johan Ländin 2. S. Jens Storberget.

Torsdagen den 29 juni, vårens sista match och vädret var bra som vanligt (30 grader). Dandy Dots får betraktas lite som vårens lag från sin andra plats. Därför skall Sveas insats i dagens match hedras, laget var två klasser bättre än tidigare under våren. Det var dock DD som fick en drömstart när Johan Ländin med ett direktskott gjorde 1-0 i den första minuten. DD försökte utöka ledningen men duktiga Lucas Ferraresi var bra mellan stolparna. Han kunde dock inte hindra Ländin från att bli tvåmålsskytt när han förvaltade Magnus Lindblads precisa passning på bästa sätt, 2-0! Martin Eisele var nära att reducera men lobben från halva plan tippade Jonas Elmqvist i stolpen och ut. DD bevakade sin ledning i andra men efter en halvtimme kom Svea allt närmare ett mål. Med fem kvar blåste domaren för hands. Straffen tog Jens Storberget och denna gång blev det mål och därmed har Storberget svarat för 527 mål i serien, ett oslagbart rekord! DD 12 man starka besättning höll dock undan och befäster andraplatsen!
MATCHENS LIRARE: JOHAN LÄNDIN, DANDY DOTS & LUCAS FERRARESI, SVEA.