Serie A 6:e omgången 2023

TV 4 – BOW reklam/Verdana  2 – 5
Max Nyqvist 2. B. Peter Lundberg 2, Fabian Lundberg, Anders Hammargren, Nenad Lukic.

TV 4 har stått för de bästa nyförvärven i sommarfönstret när man gjorde klippet och rekryterade Reklamseriens bästa backpar under de senaste tio åren i form av Johan Gardner och Henrik Wiss. Problemet i dagens match var dock att BOW reklam/Verdana stod för årets bästa match. Redan i den fjärde minuten lyrade Fabian Lundberg in bollen i straffområdet stående vid mittlinjen och Anders Hammargren störde målvakten varpå den gick in till 1-0. Minuten senare var 2-0 nära men Janne Berg sköt över ett öppet mål. I mitten på halvleken vände Fyran på steken så att 0-1 blev 2-1 på en minut och vid bägge tillfällena dundrade Max Nyqvist in bollen, vilka skott! Efter dussinet minuter och efter en kvart hade B/V vänt tillbaka 1-2 till 3-2. Kvitteringen var vacker när Lasse Åstrand spelade in bollen till F Lundberg som i sin tur lirade Hammargren som rakade in bollen i öppet mål. Ledningsmålet gjorde Nenad Lukic på straff efter det att han blivit fälld. Sekunderna in på den andra akten sköt Nyqvist på avspark i ribban men istället för 3-3 gjorde B/V 4-2 efter ett nytt triangelanfall mellan Fredrik Eng och Lukic och så satte Peter Lundberg dit bollen. Efter en halvtimme hände exakt samma sak, en repris, där Eng och Lukic serverade P Lundberg bollen till 5-2. Detta får betraktas som en bra höstpremiär.
MATCHENS LIRARE: PETER LUNDBERG, BOW REKLAM/VERDANA.

Viaplay Group – Mediekompaniet  2 – 5
V.
Axel Wändel, Sammi Khayer. M. Niclas Lekström, Leslie Marsden, Calle Major, Erik Möller, Niklas Karlsson.

Dagens andra match gick mellan Viaplay Group och Mediekompaniet och den kom inte upp i samma nivå som den första men var ganska vass ändå. Det var syd till nord mellan straffområdena och MK fick både den första och den andra målchansen. Först slog Niklas Karlsson en bra hörna som Erik Möller nickade tätt över men vid den andra kom 1-0 när Calle Major lirade in bollen till Niclas Lekström som fick se sin styrning retfullt enkelt rulla in över mållinjen via stolpen. I den tionde minuten kom även 2-0 efter det att reslige Erik Gund dundrat på ett skott varpå Leslie Marsden (igen) rullade in returen. Minuten senare vände och bände Axel Wändel (f.d. Göransson) in bollen till 1-2! Efter en kvart dundrade Möller ett skott i stolpen och med tio sekunder kvar till halvtidsvilan slet Karlsson sig fri och lirade in till Major, 3-1. I början på andra gjorde David Balsam en fin enhandsräddning liggande på marken på Sammi Khayers skott. Sedan var Möller i farten igen. Först gjorde han 4-1 på Karlssons passning och sedan träffade han ribban. Med fem kvar tändes ett litet hopp för VPG när Khayer reducerade till 2-4 men hoppet försvann minuten senare när Karlsson fastställde slutresultatet 5-2. Major kostade på sig att bränna en straff ock MK ligger trea i tabellen efter endast en förlust. Gåtan VPG ståtar fortfarande utan poäng.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS KARLSSON & ERIK GUND, MEDIEKOMPANIET.

FC Asedo – Svea  10 – 2
Kim Karlsson 3, Martin Leinar 2, Claudio Pereyra 2, Vasilis Birbas 2, Alex Valentini. S. Patric Jacobsson 2.

Oj, oj, oj! Var det Reklamseriemästarna 2023 vi såg denna morgon. Det låter konstigt men Svea var inte dåliga, hade 1-1 efter tio minuter och Patric Jacobsson gjorde två mål och var nära ett hattrick. FC Asedo hade en 20 minuters period då man trodde att man var på Copacabana! Laget visade upp en bländande teknik, fint passningsspel och vilka baljor vi fick se. Det ena målet var vackrare än det andra. Kim Karlsson gjorde tre, sedan hittade vi tre tvåmålsskyttar i form av Martin Leinar, Claudio Pereyra och Vasilis Birbas (han gjorde rena Brassesparken). Sedan fick även Alexander Valentini näta.
MATCHENS LIRARE: KIM KARLSSON, FC ASEDO.

Studion – Dandy Dots  2 – 0
Christian Gröning 2.

Både Studion och Dandy Dots skapade flera målchanser i den första halvleken men det var Studion som gjorde både 1-0 och 2-0. Suleyman Sleyman var en gigant längt bak och den passningen han slog till Gröning vid hans första mål var magisk. En flera kilo lättare Gröning dundrade in även det andra målet och när Gröning är med känns det som målgaranti! I den andra halvleken var det målvakternas show. Stefan Eriksson tog allt! En gång visste han inte ens att han räddade, en annan gång gjorde han en ¨Hockeyplock räddning¨ och så stod han för flertalet fotparader. Niclas Lind var vikarierande målvakt i DD och han hade det hett om öronen. Han stod för mängder av räddningar, hade tur med både stolpe och ribba när Roger Sandberg, Petter Brunzell och Jonas Nyqvist försökte och så gjorde han en äkta TV-räddning. Noterbart var att Sandberg inte slog ett felpass under hela matchen. Det blev 2-0 till Studion som blir farliga i slutspelet som vanligt. DD behåller sin andra plats i tabellen trots förlusten, starkt!
MATCHENS LIRARE: SULEYMAN SLEYMAN, STUDION.