Slutspel 2023 - Kvartsfinaler

Dandy Dots – Studion  1 – 9
D. Hampus Dahlskog. S. Christian Gröning 5, Fredrik Perlskog, Richard Wester, Roger Sandberg, Oskar Andersson

Slutspelsspecialisten Christian Gröning var i farten denna morgon och skapade tre bra lägen första tio minuterna. 1-0 kom efter det att Daniel Wester spelat fram Gröning, 2-0 kom efter en äkta tåpaj från Gröning nere i hörnet och 3-0 var nära men Niclas Lind stod för en kanonträning. Dandy Dots hade inte mycket inledningsvis men efter en kvart vaknade laget till liv och Bosse Eriksson klev fram och serverade sina kompisar fina passningar. Först lirade han fram Jonas Andersson som sköt ribba över, sedan spelade han fram Hampus Dahlskog till reduceringen 1-2 och så lirade han fram Birhan Akdag som nickade över från ett bra läge. Istället för 2-2 gjorde Studion två mål på 30 sekunder så att halvtidsvilan blev 4-1 efter mål av Fredrik Perlskog och Richard Wester! Uppförsbacken i den andra blev tung för DD och dessutom spädde Gröning på med ytterligare två mål på tre minuter så att 4-1 blev till 6-1, ridå! Gröning blev till sist femmålsskytt och hans sista mål var årets fulaste mål. Det blev 9-1 där Oskar Andersson och Roger Sandberg blev också målskyttar. De regerande mästarna Studion såg vassa ut medan DD som legat tvåa i serien i många omgångar tappat formen efter sommaruppehållet.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN GRÖNING, STUDION.

BOW reklam/Verdana - TV 4  1 – 3
B. Fredrik Eng. T. Carl Skärvall, Hampus Rasmusen, Meti Kurti.

Om den första halvleken var i en svärmors favorittempo var dagens andra drabbning som ett Old Firm! Formstarka BOW reklam/Verdana kom ut i helt nya Brighton influerade blå, vit randiga tröjor på längden mot TV 4 i sina gula Landslagströjor. Redan i den första halvleken bröstade en B/V spelare bollen mot eget mål och skulle rensa bort bollen men Carl Skärvall kom in i skottpendeln och blev fälld. Straff eller inte var frågan men domaren friade tveksamt och efteråt kändes det som en klar straff. Minuten senare dundrade Janne Berg på ett skott som tog på en utsträckt men ofrivillig hands inne i straffområdet och domaren måste ju då fria. 1-1 i straffsituationer men 0-0 i matchen. Efter dussinet minuter blev de flipperspel inne i B/V straffområde och till sist fick Meti Kurti bollen på sig och fick se bollen studsa in i mål till 1-0 för Fyran. I början på andra träffade Emanuel Falsén stolpens utsida men istället för 2-0 kom en kvittering efter en halvtimme när Nenad Lukic spelade fram Fredrik Eng till 1-1. Bara minuten senare var TV 4 i ledningen igen när Skärvall var stark som en oxe, höll undan sin försvarare och dunkade upp bollen via ribban in i mål till en mycket vacker kasse till 2-1! Med fem kvar kom även 3-1 när Hampus Rasmusen stod för målet. Nu var goda råd dyra för B/V där både Eng och Anders Hammargren hade bra lägen men TV 4 höll undan och tog en lite överraskande seger, grattis!
MATCHENS LIRARE: CARL SKÄRVALL, TV 4.

FC Asedo – Svea  4 – 1
F. Vasilis Birbas 2, Martin Leinar, Sami Ingeborn. S. Lucas Ferraresi.

Martin Leinar gjorde som vanligt 1-0 för FC Asedo. Svea stod upp riktigt bra och Lucas Ferraresi kunde med ett distinkt skott kvittera till 1-1. Efter halva den första halvleken var det lika nära ett ledningsmål för bägge lagen. Anders Svanberg sköt men försvararen Christoffer Jönsson räddade ett givet mål, Magnus Wihlborg räddade Sami Ingeborn fria läge och Magnus Stattin hindrade Lucas Ferraresi från att bli tvåmålsskytt. Efter en kvart kom två snabba mål från Asedos sida och bägge kom från Vasilis Birbas där det ena var en grym vänstervolley (och det 100:e målet i Reklamserien, reds anm). I andra trodde man på att Asedo skulle segla ifrån men Svea höll undan med åtta kvar kom Jens Storberget fri, lobbade snyggt men bollen tog i ribban! 2-3 där så fanns verkligen hoppet, ett hopp som dock släcktes med tre var när Ingeborn fastställde slutresultatet 4-1. Går det att stoppa Asedo? Tack för året Svea!
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, FC ASEDO.

Mediekompaniet – Viaplay Group  6 – 4 (1-1 full tid)
M. Leslie Marsden. Straffmål: Nicklas Bauer, Daniel Larsson, Niklas Karlsson, Calle Major, Jose Monteiro. V. Axel Wändal. Straffmål: Kalle Paulsen, Axel Wändal, Sammi, Khayer.

Formsvaga Viaplay Group var allt utom svaga i denna match och man hade en frejdig offensiv. Axel Wändal provade men David Balsam räddade och Kalle Paulsen försökte men Balsam var bra i målet. Mediekompaniet stack emellan och Daniel Larsson stod för ett solo och spelade fram Niklas Karlsson och nu var det Albin Falk Hanssons tur att briljera i och med en fantomräddning. Det stod 0-0 i halvtid i det underbara höstvädret! I början på andra var bägge lag nära ett ledningsmål. Först spelade Karlsson snett bak till Calle Major men Falk Hansson stod för en fin fotparad och VPG kontrade och Wändal var igenom och curlade bollen förbi målvakten men bollen gick strax utanför, där var vi beredda att anteckna ett mål. Sammi Khayer spelade fram Wändal som fick till ett direktskott men Balsam stod för en fotparad och livsfarlige Wändal sköt en diagonal kanon som smet utanför bortre stolpen. VPG låg på för ett ledningsmål men efter en halvtimme sköt Nicklas Bauer från 20 meter i midjehöjd varpå Leslie Marsden styrde in bollen på volley, vilken måltjuv! Då avtog VPG offensiv en aning och nu såg MK ut att hålla undan men med fyra kvar stod skicklige Paulsen för ett instick till Wändal, som tog emot bollen, vände sig och dunkade med sträckt vrist in 1-1. Det blev straffar som fick avgöra detta öde, MK vann lotten och valde att börja enligt: Nicklas Bauer 1-0, Kalle Paulsen 1-1, Daniel Larsson 2-1, Axel Wändal 2-2, Niklas Karlsson 3-2, Sammi Khayer 3-3, Calle Major 4-3, Daniel La Placa miss och då steg Jose Monteiro farm och avgjorde till 5-3, grattis! VPG gjorde årets bästa match men förvaltade inte sina lägen!
MATCHENS LIRARE: JOSE MONTEIRO & DAVID BALSAM, MEDIEKOMPANIET.