Slutspel 2023 - Semifinaler

TV 4 - Mediekompaniet  4 – 1
T. Emanuel Falsén, Victor Haxthausen Aronsson, Hampus Rasmusen, Meti Kurti. M. Niclas Lekström.

Dimman låg tät över Skytteholms IP och frågan var om de regerande cupmästarna Mediekompaniet skulle få spela en dubbelfinal eller om TV 4 skulle nå sin första final i Reklamserien på sina 30 försök. Det är bara tre lag som spelat fler säsonger sedan 1957, stort! MK lag var decimerat eftersom en spelare sjukanmält sig under natten och Fyran skaffade sig några lägen inledningsvis innan det stora läget kom i den sjunde minuten när Emanuel Falsen spelade vägg med Carl Skärvall men David Balsam stod för en fin fotparad. Minuten senare blev Skärvall tagen i ryggen två gånger inom någon sekunder. En frispark ute på plan men kanske lite för lite för en straff men domaren blåste en lite billig straff. Falsen stegade fram och gjorde 1-0. MK stod upp riktigt bra och efter en kvart sköt Erik Möller ett bra skott, det blev retur och den rakade Niclas Lekström in till 1-1. Det gav MK råg i ryggen och det var helt jämnt. Skärvall var nära ett mål när han drog målvakten men när han skulle rulla in bollen i det öppna målet hann Nicklas Bauer emellan. Efter en halvtimme hade Samuel Andersson bollen nere vid höger hörnflagga, han serverade bollen till Vicor Haxthausen Aronsson som kom farande bakifrån och fick till en drömträff på rullande boll och några meter utanför straffområdet flög bollen in som en projektil till 2-1. Ställningskriget ökade och med fyra kvar fick Hampus Rasmusen till ett bra skott som gick i mål i diagonal gavel till 3-1. TV 4 höll undan och spädde även på till 4-1 i matchens sista spark av Meti Kurti. TV 4 skrev historia och är i final, grattis! MK får dock vara med till sista dagen eftersom man är i final i Cupen.
MATCHENS LIRARE: CARL SKÄRVALL, TV 4.

Studion – FC Asedo  6 – 1
S. Richard Wester 2, Christian Gröning 2, Daniel Wester, Roger Sandberg. A. Kim Karlsson.

FC Asedo har vunnit allt i år men till dagens andra semifinal var man decimerat och redan från start tog man hem laget och försvarade sig föredömligt. Studion lirade lite Power Play men skapade inte direkt några heta lägen. Efter den halva första halvleken fick dock Richard Wester måtta ett skott och det är fel kille för motståndarna och pang så satt 1-0 via stolpen efter en fin passning från Roger Sandberg. Bara minuten senare hade inte Asedo lärt sig läxan för nu satt även 2-0 från R Westers vänsterfot. Asedo stack emellan och Kim Karlsson slog en hörna som Amadeo Valentini gick upp och nickade strax över! Asedo flyttade upp i början på andra och Christoffer Jönsson fick till ett lågt diagonalt skott men Stefan Eriksson gjorde en bra fotparad. Efter en halvtimme kom nådastöten när R Wester spelade fram brodern Daniel Wester till 3-0. Nu var Asedo tvungna till storoffensiven och 1-3 kom som ett brev på posten när Karlsson fintade höger, fintade vänster, fintade höger igen och pang så satt bollen spikrakt upp i det högra krysset, vilken balja! Nästa mål var helt avgörande för hur sista tio skulle se ut och med fyra kvar kontrade Christian Gröning in 4-1 och saken var klar. Det blev till sist hela 6-1 efter ytterligare ett mål från Gröning och så stod Sandberg för ett. Studion har nu chans att försvara sin titel medan Asedo ändå har en cupfinal att se fram emot.
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER, STUDION.