CUPEN

SENASTE NYTT (24:e maj)

 

Skytteligan

  Matchprogram  


Matchkommentarer:  16-delsfinaler  

8-delsfinaler 2019


Svea – TV 4  4 – 6 (efter straffar, 2-2 vid full tid)
S.
Per Blom, Martin Eisele. Straffmål: Per Blom, Johan Böhm. T. Samuel Andersson, Stefan Rydheim. Straffmål: Anders Stiglund, Jim Jansson, Hannes Edlund, Stefan Rydheim.

I premiären möttes Svea och TV 4 och då vann Svea med 3-2 och även denna 8-dels final i cupen blev jämn. Den första halvleken slutade 0-0 och de båda målvakterna Max Eriksson och Magnus Källman var vakna i målet och gjorde fler fina räddningar. I Henrik Månsson har Svea hittat en perfekt spelare för serien, en mycket bra lirare. I början på andra spelade Johan Böhm fram Per Blom som sköt 1-0 i diagonal gavel. Det resultatet stod sig tills det var sju minuter kvar då matchens öppnandes upp ordentligt och spelet blev lite tuffare än i en vanlig Reklamseriematch. Svea var nära 2-0 efter det att Blom spelat fram Janne Rydberg men Eriksson räddade närskottet och istället kom kvitteringen till 1-1 efter det att Stefan Rydheim spelat fram Samuel Andersson som gjorde mål med ett skott i bortre gaveln. Fyra minuter senare var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum. Jim Jansson sköt ett hårt skott som Källman räddade, returen tog Jansson hand om men nu gick bollen i stolpen men till sist gjorde Rydheim mål på det tredje läget. Med två kvar lyfte Martin Eisele en lyra mot mål som gick över alla och in i mål till 2-2. Sista chansen fick Fyran efter ett flipperspel i närheten av mållinjen men till sist rensades bollen bort och straffar fick avgöra denna duell i det fina vädret, Fyran vann lotten och valde att börja enligt följande: Anton Stiglund 1-0, Per Blom 1-1, Jim Jansson 2-1, Johan Böhm 2-2, Hannes Edlund 3-2, Henrik Månsson miss, Stefan Rydheim 4-2 och Patrik Eriksson miss (M Eriksson gjorde en grym räddning) och TV 4 fick sin revansch.
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, TV 4.


Rävudden – Everysport Media Group 5 – 1
R.
Sixten Thorgerzon 3, Joel Saltzer, Robert Schwartz. E. Hannes Andersson.

Även Rävudden och Everysport Media Group möttes i premiären och då vann ESMG med 3-0. Dagens match var jämn inledningsvis men efter en kvart kom några minuter som fick stort utslag på resten av matchen. Joel Saltzer gjorde 1-0 för Rävudden. Minuten senare sköt Matthias Bengtsson ett skott som Peter Krokstrand ¨grävde¨ ut från mållinjen. ESMG spelare som var vid målet jublade och Rävuddens försvarare gjorde tecken på inget mål. Domaren stannade klockan och spelet, frågade spelarna i bägge lagen men ingen kunde avgöra om bollen var inne? Ett litet tumult infann sig men det går inte att döma mål på något som man inte ser och ännu finns inget VAR system i Reklamserien! Minuterna senare kom istället 2-0 genom Sixten Thorgerzon. Micke Rosell skadade sig varpå S Thorgerzon gjorde 3-0 i början på andra. Efter en halvtimme gjorde debutanten S Thorgerzon 4-0 efter en fin passning från pappa Nicklas Thorgerzon, hattrick! Hannes Andersson smällde in 1-4 men Robert Schwartz fastställde fem-ettan. ESMG vann i alla fall tunnelkampen eftersom Patrick Ekwall fixade två klockrena.
MATCHENS LIRARE: SIXTEN THORGERZON, RÄVUDDEN.


Quantcast – FC LE PACTE  4 – 3
Q.
Anders Lundh 3, Jonathan Lidén. F. Jack Sundell 2, Carl Tomaszewski.

En första klassens skräll inträffade på Centercourten när Serie A laget FC LE PACTE tog emot Premier League laget Quantcast, som ligger trea från slutet i tabellen. I den femte minuten fick vi se ett fint triangelspel av FCLP när Carl Tomaszewski, lirade till Adam Torsholm som i sin tur slog in bollen framför mål men Jack Sundell kom centimetern för sent. Det var istället Q som tog ledningen med 1-0 när Jens Bäck slog en 30 meters passning till Anders Lundh, som i sin tur vackert styrde in bollen i mål. Minuten senare var det kvitterat när Sundell spelade vägg med Tomaszewski, 1-1! På tre minuter gick mycket överraskande Q från 1-1 till 3-1 efter det att både Jonathan Lidén och Lundh svarat för varsitt sologenombrott. I den andra halvleken var det öppna spjäll åt bägge håll men det var FCLP som tryckte på mest. Adam Torsholm spelade fram tvåmålsskytten Sundell till 2-3 men helt sensationellt så bröt Lundh ett anfall, drev mot mål och satte dit 4-2 och därmed hade kämpen Lundh svarat för ett hattrick inför sina två barn, stort! FCLP pressade på mot slutet och både Sundell och Tomaszewski hade två bra lägen men Bigander storspelade som vanligt. Q var inte ofarliga på sina kontringar och debutanterna Sam Kyller och Christian Nilsson fick två lägen men skotten gick över och i gaveln. Två minuter före full tid gjorde Tomaszewski 3-4 och i slutminuten hade Sundell ett bra volleyläge men skottet gick över. Q höll undan och kan ibland slå till med liknande skalper som i dag.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LUNDH, QUANTCAST.


Beirut Café/AGO – Mediekompaniet  0 – 1
M.
Nicklas Bauer.

För två dagar sedan möttes mesta cupmästarna Beirut Café/AGO och regerande Reklamseriemästarna Mediekompaniet. Då vände BC/A ett 0-2 underläge till en 3-2 seger och av en slumpmässig lottning möttes de redan i den första omgången i årets cup. Denna gånga var det BC/A som var vassare de första sju, åtta minuterna men sedan var det ett ställningskrig resten av matchen. Det stod 0-0 i halvtid men vi alla minns Nicklas Bauers 40 meters cross till Johan Sund som var igenom men Kristian Kaufman gjorde årets räddning. Efter en halvtimme spelade Franco Karroum fram årsdebuterande Jacob Wanselius men Niclas Apelgren gjorde en fin räddning. Det lutade åt straffar men med fem kvar fick Bauer på en riktig kanon från 20-22 meter som satt spikrakt i mål, vilket skott till 1-0. Under slutminuterna tryckte BC/A på men MK kontrade och Niklas Karlsson drev från egen planhalva men skottet gick strax utanför. Till sist höll MK undan och tog revansch.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BAUER, MEDIEKOMPANIET.