Matchprogram

Matchkommentarer:  Kvartsfinaler  Semifinaler

Final 2023

FC Asedo – Mediekompaniet  6 – 4 (1-1 full tid)
Martin Leinar. Straffmål: Sami Ingeborn, Daniel Didrik, Christoffer Jönsson, Martin Leinar, Amadeo Valentini. M. Leslie Marsden. Straffmål; Niklas Karlsson, Erik Möller, Jose Monteiro.

FC Asedo tog ingen titel förra året och efter att varit helt överlägsna i årets seriespel åkte man på den första förlusten i semifinalen så detta var chansen för att åka hem med en buckla. Dagens motståndare Mediekompaniet är ju titelförsvarare. Leslie Marsden inledde matchen med att skjuta mot öppet mål men Sami Ingeborn räddade på mållinjen. Det var istället Asedo som tog ledningen i den tionde minuten genom Martin Leinar, vem annars! Marsden var dock riktigt het och var nära en kvittering men Martin Stattin räddade närskottet. Minuten senare förvaltade dock Marsden Pehr Dungers perfekta passning till 1-1. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig men mot slutet tryckte Asedo på för ett segermål och chanser fanns. 30 sekunder före full tid spelade Sami Ingeborn vägg med Daniel Didrik men David Balsam stod för matchens räddning på närskottet, det blev 1-1 och straffar fick avgöra denna drabbning. Asedo vann lotten och valde att börja enligt: Sami Ingeborn 1-0, Niklas Karlsson 1-1,
Daniel Didrik 2-1, Erik Möller 2-2, Christoffer Jönsson 3-2, Pehr Dunger (Martin Stattin räddning), Martin Leinar 4-2, Jose Monteiro 4-3 och så avgjorde Amadeo Valentini till 5-3 och sammanlagt 6-4. Ett stort GRATTIS!
MATCHENS LIRARE: MARTIN STATTIN, FC ASEDO.