Stockholm kvitterade till 2-2 i matcher mot Göteborg

Den 14 september möttes Stockholms och Göteborgs All Star Team i den årliga "stadskampen" i reklamfotboll. Matchen spelades i strålande väder på Råsunda Fotbollsstadion. Stockholm chockade genom att göra 1-0 redan efter 20 sekunder, målskytt Kenth Bergman. I den 13:e minuten bröt Sture Johansson ett uppspel vid mittlinjen, avancerade via växelspel med Claes Blomquist upp i höjd med straffområdet och slog ett perfekt inlägg till en "naken" Philip Jones som på sitt typiska engelska vis nickade in 2-0. Göteborg reducerade minuten senare genom Eddie Widell (51 år) efter missförstånd i stockholmsförsvaret. Efter 17 minuter kunde "Blomman" öka stockholmsledningen efter kalabalik i göteborgsförsvaret. I den 28:e minuter reducerar Göteborg på nytt efter snygg spel på högerkanten, pass snett bakåt som Michael Hjelm avslutade distinkt i mål. Strax före halvtid ökade Anders Liljeblad stockholmarnas ledning till 4-2, vilket blev halvtidsresultatet. Göteborg kroknade allt eftersom i andra halvlek. Avbytare saknades och det tar på krafterna att spela 2 X 45minuter. Man lyckades trots det att reducera till 3-4 i den 60:e minuten efter en genomlöpning av Fredrik Ståhl. Detta stod sig inte länge då Rolle Åman fyra minuter senare gjorde 5-3 på en klockren träff från 15 meter och bara två minuter efter det gjorde Kenth Bergman 6-3. Stockholm kunde segla ifrån och i den 73:e minuten gjorde Freddy Hägglund 7-3 efter snyggt spel. Ytterligare två minuter senare spädde Micke Rönnberg på med 8-3 via ett långskott invid stolproten. Stockholm hade då gjort fyra mål på dryga 10 minuter och matchen var körd. Gunnar Dehlfors blixtrade till två gånger och reducerade till 5-8, först genom en soloprestation och därefter blev han framnickad av Micke Rönnberg (?). Blomman kunde sedan avsluta målorgien med att nicka in 9-5 i den 83:e minuten efter inlägg från Anders Knutsson.

Efter matchen bjöds lagen på middag av Expressen i deras eleganta festvåning högst upp i "DN-skrapan": Stockholms och Göteborgs reklamseriespelare ber att få tacka.

Bilder:

Lagbild.

Göteborgs lagkapten och storfixare Gunnar Dehlfors i stilstudie.

Tre glada linslusar och tvåmålsskyttar, Claes Blomquist, Gunnar Dehlfors och Kenth Bergman. Dehlfors har nätat i alla matcher hittills.

God "hatstämning" i duschen. Gunnar Dehlfors, Kenth Bergman, Freddy Hägglund, Philip Jones, Claes Blomquist och Rolle Åman.

Två riktiga smokinglirare och bolltrollare i stockholmslaget. Andersarna Knutsson och Liljeblad.

Philip Jones och Miche Rydberg har det trevligt i badet.

Stockholmslagets coach och prisutdelare Tom Malmros har precis delat ut pris till matchens lirare, en jublande glad Kentha Bergman. Hur f-n kan han vara med på varenda bild.

Tommy Seidefors kysser vinnarbucklan vilket kvällens värd från Expressen kan bevittna.