Stockholm höll undan och vann

För 12:e året på raken arrangerades reklamkampen mellan Stockholm och Göteborg. Årets upplaga spelades på Djurgårdens IF:s träningskamp på Kaknäs. Stockholm ledde med 7-4 i matcher dessa brukar vara jämna. Årets upplaga av Göteborgs lag höll högsta klass. Stockholmslaget chockstartade och redan efter tre minuter låg bollen i nät efter att målkungen Mikael Bergvall hållit sig framme och dunkat in bollen. Liberon Kenth Bergman, ja ni läste rätt, gjorde sedan en bejublad raid i den tionde minuten och efter propagandaspel blev det 2-0. När sedan Freddy Hägglund nickade in 3-0 efter en kvart trodde nog de flesta att matchen var klar. Lars-Gunnar Carlstrand, tillika matchens kung, reducerade varpå evigt unge Gunnar Dehlfors satte dit 2-3 innan pausvilan. Freddy Hägglund nickade in sitt andra mål i början av andra och Stockholmslaget såg på nytt ut som segrare. Göteborgarna blev bättre och bättre ju längre matchen led och Niklas Bodin satte 3-4. Därefter hade Göteborg bud på mål vid flera tillfällen. Stockholms kontringar var dock inte ofarliga. Hade matchen varit 10 minuter längre hade segern gått till västkustlaget enligt lagkaptenen Claes Blomquist. Banketten hölls sedan på anrika Stallmästaregården med Peter Kisfaludy som dirigent. De närvarande fick se en lite trevlig uppvisning efter prisutdelningen varpå senkvällen avslutades på Café Opera.

Bilder:

Lagbild.

Mittbackskollegorna Kenth Bergman och Erik Karlsson vid poolkanten på Djurgårdens IF:s träningsanläggning vid Kaknäs inför matchen mot Göteborg.

Kenth Bergman, Gunnar Dehlfors och Claes Blomquist har samtliga varit med från starten i utmanarmatchen mellan Stockholm och Göteborg.

Freddy Hägglund gjorde två mål denna match.

Kentha Bergman och Erik Karlsson är nöjda medan Thomas Sunesson, som spelade för Göteborg denna gång, inte är lika glad.

Göteborgs lagkapten Gunnar Dehlfors och Stockholms dito Claes Blomquist håller om festarrangören Peter Kisfaludy på anrika Stallmästaregården.

Framåt småtimmarna blir det som vanligt det traditionella kramkalaset och här med de som är med på mest bilder genom tiderna.

Hur var det nu, Freddy? Ett eller två mål? Kan bli svårt att räkna efter ett par stänkare.