Stockholm tog tillbaka bucklan.

Stockholm vann jubileumsmatchen (15 år) på underbar gräsmatta på Nya Ullevi. Stockholm inledde piggast och förde spelet utan att skapa de där farliga målchanserna. De lägen som kom tog den utmärkte målvakten Anders Jönsson hand om och läste spelet föredömligt. Efter hand jämnade spelet ut sig och efter en halvtimme skapade Göteborg tre lägen varpå de gjorde mål på det sista genom Per Ljung. Stockholm fick in ett psykologiskt viktigt mål strax före pausvilan efter försvarsslarv. TV4:s Andreas Utterhall bokfördes för målet. Även i andra halvlek inledde Stockholm bäst och efter sju minuter skjöt målvakten Mattias Hägglén en utspark som Utterhall skarvar vidare med huvudet till en framstormande Kristian Jältsäter som rycker loss och krutar in 2-1. I detta läge av matchen såg Stockholm starka ut och när dessutom firman Utterhall/Jältsäter gjorde var sitt mål till och ställningen var 4-1 såg matchen klar ut. Man ska dock inte räkna ut Göteborgs reklamkrigare, speciellt inte då man har en pådrivande lagkapten i Gunnar Dehlfors. Sista tio går utmärkte Mats Holmstrand upp på topp och överraskande så reducerar Göteborg två gånger om genom Dehlfors och Holmstrand. Ett slutkört Stockholmslag räddas av gonggongen, för hade matchen varit fem minuter längre hade nog Göteborg kvitterat. Efter matchen bar det av till den väntande banketten på härliga Palace övervåning. Efter bankettens slut öppnades dörrarna till diskotetet på undervåningen. Som vanligt är göteborgarna mästare på att arrangera. Stockholm leder nu med 10-5 matcher men nästa år går tåget vidare.

Bilder:

Lagbild.

BOW Reklams Peter Kisfaludy skakar tass med otrolige Gunnar Dehlfors.

Två av de bästa forwards stockholmslaget visat upp, Andreas Utterhall och Kristian Jältsäter.

Petter Wåhlén, Freddy Hägglund och Pelle Ericsson pustar ut i Ullevis innandömen.

Mathias Tauberman i sin favoritposition. Coola ner efter matchen är livet. Han hade nog redan fixat transfern på Jältsäter inför 2002 i detta ögonblick.

Debutanten och spjuverns Rutger Lindquist munläder var det inget fel på.

Veteranen Gunnar Dehlfors tar Mathias Tauberman i hand efter dennes trevliga tal.