Stockholm förlorade mot Göteborg på straffar!

I ishockey använder man videoupptagningar för att avgöra om det blivit mål eller inte. I straffavgörandet mot Göteborg hade Stockholm behövt något liknande. Domaren dömde bort Peter Kisfaludys straff men när samme man såg videoupptagningen kunde han konstatera att han dömt fel. Istället var det glädjande nog Gunnar Dehlfors som fick avgöra tillställningen och det kan hela Stockholms-laget leva med.

Annars var det Stockholm som började bäst och redan efter 3 minuter kunde de två senaste årens skyttekung, Rutger Lindquist, stänka dit 1-0 efter läcker frispelning från Kaj Eskelinen. Innan det hade Patrik Myrbäck angett tonen genom att sätta dit Göteborgs Harald Treutiger ordentligt. Förbrödning skedde sedan på banketten där "Myran" fick ett nytt smeknamn. Numera kallas han för "Smulan". Göteborg hade ett mycket ungt och starkt lag och kunde jämna ut spelet. Lindquist hade två bra chanser till innan Göteborg fick sin välförtjänta kvittering. I andra halvlek var det fortsatt jämnt och Lindquist var nära vid ytterligare två tillfällen. Göteborg saknade heller inte chanser och i slutet var det änglavakt för Stockholmslaget. Det hela fick avgöras på straffar.

Det började bra för Stockholm som satte sina tre första straffar och Markus Bergkvist hade räddat en. Sedan kom den ödesdigra domarmissen och sedan fick inte Mathias Tauberman in Stockholms femte straff. Det var sedan bäddat för herr Dehlfors att bli hjälte och han tog den med råge.

Den efterföljande banketten på Nalen var väl arrangerad, tillika vistelsen på AIK:s fina träningsanläggning vid Karlberg. Stockholmarna var rädda för att bli häcklade men det enda häcklandet som förekom var som vanligt mellan "Tuben" och "Rulle". Kaj Eskelinen blev utsedd till matchens bästa spelare och han var en av många pristagare denna kväll. Vi hoppas se Tommy i sin nya reklamseriejacka nästa vecka.

Videoklipp (straffläggningen):
Kaj Eskelinen gör 1-0
Daniel Hesser sätter 2-1
Markus Bergqvist räddar gbg:s 2:a straff
Andreas Krantz ökar på till 3-1
Peter Kisfaludy skjuter i ribban (eller är den inte inne?)
Gunnar Dehlfors avgör för Göteborg

Bilder:Lagbild


Tommy skriver upp laguppställningen.


Alla följer detta ordentligt, eller hur Rulle.


Marcus Skarphagen försöker bryta ett uppspel.


Robert Jansson ser efter passningsalternativ, samtidigt som han är jagad av Dehlfors.
(Notera Thomas Endlers spänstiga löpstil).


Nöjda göteborgare tackar för matchen.


Mathias Tauberman försöker hitta någon förklaring till förlusten.


Matchens bästa mittfältspar, Kaj Eskelinen och Andreas Krantz.


Ja, ja. Det kunde ju vara sämre när man skall slicka sina sår.


Vad brukar AIK träna på i bubbelpoolen? Man kan ju undra när sportchefen ser ut satsa på en bomb, eller har han bara taskig balans? Hur som helst verkar Hesser ta det säkra för det osäkra genom att blunda.