Stockholm vann "hemma" på Skytteholm

I den 23:e raka (!) utmanarmatchen mellan Stockholm och Göteborg tog Stockholm sin 15:e seger. Matchen spelades på den nya hemmaplanen Skytteholm, dit Reklamserien flyttat efter 50 år på Hjorthagens IP. Matchen slöt 4-1 efter att Stockholm avgjort redan tidigt i första halvlek. Patric Jacobsson rann igenom redan efter fyra minuter och blev kapad i straffområdet. Andreas Lifbom stegade fram och gjorde 1-0 på den efterföljande stramaren. Fem minuter senare var det dags igen då Alexander Kloow kom helt fri och satte tvåan. Matchen var inte ens 20 minuter gammal då Stockholm ledde med 3-0, även denna gång efter ett friläge. Nu var det Lifbom som var framme och gjorde sitt andra mål. Matchen tappade lite tempo efter det och Göteborg reducerade efter en halvtimme. Matchen stod väl lite och vägde en stund efter det. Det stod 3-1 i halvtid och nästa mål skulle bli avgörande. Detta gjorde Kloow efter 20 minuter och matchen dog en aning. Stockholm bevakade sedan matchen och vann betryggande.

Bilder:

Lagbild.

Tommy läser koncentrerat upp laguppställningen som Mikael Nilsson och Andreas Lifbom är intresserade av.

En del andra verkar inte vara lika intresserade. Klaus Bengtsson tittar på bänken, Thomas Pagling står bakom Henrik Strömblad som tittar i backen. Fredrik Dahlin stretchar medan Michel Gordin verkar ha tankarna på annat håll. Det lutar ju åt att Mathias Zakrisson får starta i målet i vart fall (han har ju handskarna på).

And here we go again (äntligen är Lisebergskaninen borta). Tuben har inte fler barn att ge dem till.

Klaus Bengtsson och Thomas Endler verkar vara mycket nöjda över segern. Osedvanligt snygga matchtröjor som stockholmslaget hade denna gång (fråga bara Rulle, Kissen och Peter Hedengran, se lagbilden).

Munter segerdiskussion. Från vänster, Peter Hedengram, Patric Jacobsson, Andreas Lifbom, Martin Hamrin och Tommy Söderström.

Andreas Lifbom får pris av Gunnar Dehlfors.

"Jag fick den här förra året av dig och jag behåller den", verkar Mathias Tauberman säga till Gunnar Dehlfors.