A gentleman report - Vinterträning med hockey

Tiden går fort, det märkte jag häromdagen när Tommy ringde mig och att jag måste skriva något till reklamseriekatalogen, satan det hade ju precis varit prisutdelning och jag som varken hunnit till White Hart Lane och tränat med "Spurs" eller skrivit en endaste rad. Det har varit ett tämligen späckat schema hela tiden på jobbet och barnen, Anton (10), Sofia (7) och Sara (5), ska hinna med att spela ishockey, simma, dansa, gympa och vinterträna fotboll. Tjejerna får nämligen spela ishockey så dom inte blir intresserade av hästar. En weekendresa till London med Mia i år kanske vi kan klämma in.

Det är kanonkul att spela i Reklamserien med alla justa bolltrollare, allt ifrån gamla landslagsmän ner till korplirare typ "Örni". Själv går man in på sin 18:e säsong och jag hoppas att knäna håller ett tag till. Att man började lira i serien berodde på att jag då 1984 jobbade på reklamavdelningen på V.A.G. i Stockholm och vi anlitade en byrå som hette Markad där Tom Malmros och Hasse Möller arbetade och på den vägen är det. Hasse tycker jag är en av de bästa och trevligaste spelarna i serien någonsin. Själv är jag nog skyldig till att Pelle Ericsson, Kentha Bergman och några till lirare i serie. Detta får jag ta på mig, ni som blev drabbade av "Sverige målfarligaste korptrios" framfart i slutet av 80-talet.

Mellan 250-300´matcher har det nog blivit under dessa dessa år och tio slutspel har man också avverkat. På tal om slutspel är väl det värsta att man åker ut i "kvarten", eller hur? Derrsutom har jag lirat 6 st Göteborgsmatcher, bl a den första 1987 som är den enda torsken jag varit med om mot sillstryparna Dehlfors % Co. I dessa matcher får man verkligen lira med och mot fotbollsstorheter i proffsigt skötta arrangemang. Lyckas man dessutom hänga en kasse blir det bara som en extra bonus. På tal om mål så måste man (telefonhot från Pelle) tacka för alla smörpassar man fått genom åren eller vad han nu yrade om.

Vinterträningen består av veteranhockey med Trånkan-vets och lite hockeybockey med firman. På tal om veteraner så träffade jag en av Reklamseriens stålmän en sen kväll då vi skulle lira hockeybockey. I laget som lirade före oss spelade Thomas "Svea" Svensson och jag vet inte om det kylan, eventuellt isen eller storleken på bollen men det var något som inte stämde. Sedan kom jag på vad det var - Thomas hade inga kortbrallor på sig.

Nu kan jag även kommentera den pressrelease som släpptes i dagarna. Där gjorde MarknadsTaktik ett jätteklipp när man efter långa och tuffa förhandlingar lyckades köpa loss Ericsson Reklam med dess unika spelartrupp. Dessutom slantade man upp en rejäl hacka för att Örnliden skulle få en ordinarie plats i "kättingen". Ja, gubbar, nu när gräset börjar bli grönt, Hjorthagens grus mjuknat och att Djurgården ännu en gång tagit SM-guld (härligt) så syns vi i gryningen.

Freddy Hägglund, årets gentleman 2000