Glenn Hysén hade historier på lager!

Mycket populäre, Glenn Hysén, var prisutdelare detta år. Han började med att dra ett par roliga anekdoter från karriären. Här flankeras han av kollegan Henrik Strömblad och allas vår Tommy.

 


Jens Lundström från Svea blev "Årets gentleman". Den aggressive målspottaren har fostrats i Hjorthagens skola och är numera lugn som en filbunke. Motivering; "Årets pristagare är verkligen värd priset. Han stormade in som en vårvind i Reklamserien för 18 år sedan. Till dagens datum har han gjort flest mål i serien av alla, nämligen 371 stycken samt blivit matchens lirare 22 gånger. Han ställer alltid upp för sitt lag, ibland har han t.o.m. tagit med sig hans tre ungarna till matchen och sprungit och jagat dom uppe i berget ovanför. När domaren har varit bortrest har han ställt upp och dömt. Han har tagit hand om statistiken i 15 år och öppnade Hemsidan för 7 år sedan och är en omtyckt webbmaster. Den utvecklas hela tiden med intervjuer och rörliga bilder och utvecklingen fortsätter. Precis för ett år sedan drabbades han av en form av blodcancer med 50% att överleva. Efter det uppstod komplikationer så att oddsen försämrades. Vikten gick från 82 till 62. Han var och bankade på porten hos Sankte Per. Det är dock segt virke i gubben och han tog sig tillbaka och när han ringde och sa att han skulle titta upp blev vi överraskade. När han sa att han skulle spela blev vi chockade. När han dessutom avgjorde debut matchen med två mål och blev matchens lirare fanns det inga ord längre. Kan vi få en rungande applåd som aldrig tidigare hörts maken till för Sveas Jens Lundström".
 

 


Peter Arnesson från Carat Sverige var en av tre som delade på skytteligatiteln (19 mål). "Sedan har vi en kille som var långt framme i både publik lirar ligan och Player of the year diskusionerna. Till sist blev han dock en värdig skyttekung. Ett grattis till Carat Sveriges showman Peter Arnesson".

Tyvärr finns ingen bild på Jussi Kontinen från Hill & Knowlton men han fick följande motivering till priset; "Först har vi en som gjort en allsvensk match för Hammarby och blev då den lättaste spelaren som någonsin på den nivå, 54 kg. Han har gjort mål på Dynamo Kiev i tipscupen. I sitt Reklamserielag har han mer spelat back än forward och är verkligen allround. Han är seriens kvickaste spelare. Ett stort grattis till den nu 59 kg tunge spelaren från Hill & Knowlton, Jussi Kontinen".
 
Rutger Lindquist från Slitz blev skyttkung för tredje året i rad. "Sedan har vi killen som gav alla belackare svar på tal. Han har dessutom skrivit in sig i historieböckerna om att ha vunnit Skytteligan tre år i rad. Bara Tor Sundberg och Mikael Bergvall har mäktat med det förut. I år spelade han dessutom i Serie A. Han har aldrig varit bättre än nu och vissa av målen han gjort har varit något utöver det vanliga. En stort grattis till en stor målskytt i form av Slitz Rutger ¨Rulle¨ Lindquist".

 


Per Laredius från Dagens Industri har räddat fler skott än någon annan målvakt under året och blev välförtjänt "Player of The Year". Juryn menade följande; "Årets spelare har kanske haft den otacksammaste uppgiften i hela Reklamserien detta år. Ja nu känner sig nog ganska många träffade. Men det finns faktiskt en kille som stundtals ensam stridit mot anstormande motståndare och svarat för den ena kanonräddningen efter den andra samt gjort det med bravur. Välkommen fram Dagens Industris målvaktskung, Per Laredius".

 

 
Omåttlig populäre Tor Sundberg från Text & Rubrik blev "Årets publiklirare". Därmed har Tor tagit tre individuella utmärkelser av fyra möjliga och frågan är om inte han blir först att ta samtliga. "Han har spelat 15 år i serien, gjort 312 mål och blivit matchens lirare 21 gånger. Som alla vet så är det svårt att göra en Grand Slam i tennis men det är minst lika svårt att få fyra inteckningar i Grand Slam i Reklamserien, som innehåller Skytteligan, Player of the year, Publiklirare och Gentlemannapriset (dock inte samma år). Erik Karlsson har tre inteckningar men nu får han sällskap på den nivån. Välkommen fram Text & Rubriks populära Tor Sundberg".
 

 


Sven Riedel från Lokaltidningen Mitt i blev årets Rookie. Skall enligt ansvarig för Reklamserien trotsa fysikens lagar med en enorm vilja. "För några år sedan var det få som slogs om denna titel men glädjande nog så fanns det många om budet i år. Över 50 rookies har börjat i Reklamserien i år. Den juryn till sist fastnade för är 35 år. Han är inte snabb men vinner alla löp dueller. Han är inte stor och stark men vinner alla närkamper. Han har inte särskilt bra kondis men springer mest av alla. Han är en lättviktare men är ändå ett kärnkraftverk som Johan Mjällby. Han har avgjort många matcher med granna mål för sitt lag. Den vi pratar om är Lokaltidningen Mitt i lagkapten Sven Riedel".

 


Bo Larsson från Mediaedge:Cia fick pris för att ha spelat 25 år i Reklamserien. Det är en evighet. "Nu till en jubilar som har spelat sin sista match i Reklamserien efter 25 år. Han började när vaktmästaren i Värtaskolan, Sixten, dömde. Han var med och spelade på Spånga IP när Hjorthagen lades om 1980. Hans debut lag var färgstarka Nordström & Grey och det sista laget var Mediaedge: cia, som tyvärr inte vann en match i år. Förlusterna kan dock inte lastas på pristagaren. Välkommen fram och hämta 25-års bucklan, BOSSE LARSSON".