Engstrand och Björklund tillbaka för 3:e gången

Lars-Gunnar Björklund var en populär prisutdelare 1988 och 1991. Tommy Engstrand tog på sig den uppgiften första gången 1999. Ifjol assisterade Engstrand Lennart Johansson. I år kom dessa två legendarer inom TV-kommenatorsporten tillsammans och förärade finaldagen. Här flankerar Engstrand och Björklund Text & Rubriks stora profiler, Tor Sundberg (förste att nå Grand Slam) och Sture Johansson (årets gentleman).

 


Robert Nordin från MarknadsTaktik blev "Årets Rookie" med följande motivering; "Delas ut för 11:e året i rad och ca 25 spelare slogs om titeln i år. Ganska snart så överglänste en lirare de andra och ju längre säsongen led ju bättre och viktigare för laget blev han. Dessutom verkar han gilla det här och snappade direkt upp vilken nivå det handlade om"
 


Martin Hamrin från Expressen blev "Publiklirare" med orden; "Har endast spelat två år i Reklamserien och ändå fått kliva fram två gångar på podiet vilket är rekord. Han är ju urtypen för en spelare på Hjorthagens IP och har av en enhällig jury fått alla röster."
 Peter Arnesson från Carat och Jimmy Thurby från AC Helin delade på skytteligapriset i Premier League på 11 mål.

 


Fredrik Dahlström från Tössinger blev delad skyttekung."Ifjol gjorde han 19 mål i Serie A och i år hela 20 strutar i samma serie.Han delar priset med den äldsta skyttekungen som korats i Reklamseriens historia. Den evigt unga 45-årige" Thomas Lundin från Expressen.

 

 
Tor Sundberg från Text & Rubrik blev Player of the year och därmed den förste att ta hem "Grand Slam". Detta motiverade juryn såhär; "Det är svårare att göra en Grand Slam i Reklamserien än i tennis. Ingen har tidigare lyckats med bedriften att bli Seriens publik lirare, gentleman, skyttekung (4 gånger på 90-talet) och player of the year. Det har dock denna populära 47-åring lyckats med i och med dagens nominering. 17 säsonger, 350 mål och alltid trevlig, fråga bara hans motståndare. Konstnärer brukar ju bli kända efter sin död men den ultimate Reklamseriespelaren bör och ska hyllas medan han i allra högsta grad lever. Får vi en rungande applåd."
 


Sture Johansson från Text & Rubrík blev årets Gentleman. "Det är en lika stor skandal som att Astrid Lindgren inte fått Nobelpriset som att denna lagkapten inte fått detta pris tidigare. För 30 år sedan sprang ett råskinn från Väsby in i Reklamserien. De första 20 åren var han en gentleman utanför plan men en Roy Keene på plan, dock alltid trevlig och med glimten i ögat. Han har dessutom varit redaktör för Reklamserietidningen i 20 år. Under de senaste 10 åren har han dock varit ett ämne för titeln och idag 59 år gammal är han äntligen mogen för att ta emot priset.