2015 års pristagare!


Årets prisutdelare var den legendariske sportkommentatorn, Lasse Kinch. Han var tidigt på plats och njöt av atmosfärenÅrets publiklirare blev MATS SAXER från Dagens Nyheter.

 Går i år till en spelare som på sex år inte dragit på sig en frispark, aldrig gnällt, utan presterar teknisk och underhållande fotboll match efter match. Han är Reklamseriens egen INIESTA.


Årets skyttekung i Serie A blev ANDREAS ANDERSSON från BOW Reklam.

Är inte vem som helst. Han har spelat i både Milan och Newcastle. Haft kedjekompisar som Kluivert, Weah och Shearer och tränare som Capello och Daglish. Han har gjort 43 landskamper och 8 mål samt spelat ett VM. Han har gjort mål på Old Trafford, Stamford Bridge, Anfield Road och Skytteholms 7-mannaplan. Han har vunnit skytteligan i Allsvenskan och nu även i Reklamseriens Serie A. Det är en ära att du är här med oss.


Årets rookie blev JONAS FORSBERG från AGO.

Delas ut för 20:e gången i rad. I hård konkurens med fler andra spelare fastnade juryn för en ung gubbe om man jämför med sina lagkompisar. Han har det mesta som fotbollspelare, gjort tre A-lagsmatcher i AIK och dominerat på Skytteholms IP under året.


Player of the year blev JOHAN SUND från Mediekompaniet.

Sedan priset instiftades för 31 år sedan har ingen spelare lyckats erövra det två gånger. I år gick det dock inte att motstå Reklamseriens bästa spelare. Han spelar mittfält, öser in mål och när han inte kan spela dyker han upp 06.30 för att stötta sina medspelare.


PETER KISFALUDY från BOW Reklam fick pris för 30 år i Reklamserien.

Han tog emot skytteligapriset för 30 år sedan av Lennart Hyland och ligger fyra i den totala skytteligan med sina 281 mål. Dessutom har han blivit matchens lirare 28 ggr, player of the year 2002 samt tagit hem åtta titlar.


MICHEL RYDBERG från Svea fick pris för 30 år i Reklamserien.

Han vägrade gå in genom dörren till Sankte Per efter hjärtattacken i somras utan kom tillbaka och fick sin 37:e inteckning i Matchens Lirare tabellen, vilket är mest genom tiderna. Han har blivit Player of the year 1991, Publiklirare 1994 och seriens gentleman 2005, samt vunnit fyra titlar.


Årets gentleman blev NIKLAS ANBRATT från Vincitori.

Är det finaste priset av dem alla. Han började för 15 säsonger och är egentligen för ung för priset med sina 38 år. Han spelar juste, är alltid positiv och håller verkligen koll på om någon i laget är negativ. Han har gjort 90 mål och blivit matchens lirare 11 gånger.


Årets skyttekung blev JENS STORBERGET från Svea.

HELA REKLAMSERIENS SKYTTEKUNG är ett mycket hett pris som så många gärna velat erövra någon gång men som så få lyckats med. Det är också det svåraste priset att vinna. LYSTRING, Årets vinnare finns det inte nog med superlativ om men vi försöker. Han vann skytteligan för första gången för 27 år sedan. Han har gjort 474 mål sammanlagt och är ohotad etta genom tiderna. Blivit matchens lirare 34 ggr och har blivit seriens gentleman. Samma år som han fick skytteliga priset för tredje gången för 12 år sedan fick han ett besked att han hade cancer med 25 procent chans att överleva. Han har inga knän kvar och får inte ens jogga för läkaren. Han sköter hela hemsidan med statistik etc. Han är den äldsta som vunnit skytteligan med sina 50 år på nacken. En 30 sekunders applåd till mr Reklamserien.