2016 års pristagare!


Årets prisutdelare var den populäre journalisten, Petter Karlsson.Årets publiklirare blev MATTEO POROPAT från Ricoh Calcio.

 Går i år till en spelare som alltid är glad, mycket trevlig och en riktig måltjuv. Hela hans attityd genomsyrar hur Reklamserieandan skall vara.


Årets skyttekung i Serie A blev JACOB WANSELIUS från AGO.

Han har kommit in i Reklamserien och höjt upp AGO:s allt äldre garde av spelare till nya höjder. Han har från sin mittfältsroll dundrat in hela 13 mål i serien samt öst in mål både i cupen och i slutspelet.


Årets rookie blev HENRIQUE DE SOUSA från Studion.

Delas ut för 21:a gången i rad. I år var det extra hård konkurens eftersom det var många rookies från många lag som slogs om titeln. Han har gjort 13 mål och sett till så att hans lag nått semifinalen i cupen och kvartsfinal i slutspelet. Vi lyfter på hatten.


Player of the year blev CHRISTER MATTIASSON från BOW Reklam.

Detta pris delas ut för 32:a året i rad. Denna spelare blev årets nykomling i Allsvenskan 1997 och vann dessutom både skytteligan och assistligan samma år. Han har ett SM-guld på meritlistan. I år får han dock sitt första individuella pris i Reklamserien tack vare flest inteckningar i Matchens lirare.


Reklamseriens oturspris.

Reklamseriens oturspris delas ut som plåster på såren om en spelare gör sig illa så att man blir borta under flera månader p.g.a. man bryter ett ben i kroppen etc, vilket genom åren inte inträffar så ofta. Tyvärr blev tre spelare drabbade i år nämligen PER TELLANDER från FC ViaSat Sport, CHRISTER LEPISTU från Svea (ej med på bilden) och DAVID NILDÉN från BOW Reklam.


Årets skyttekung blev MARTIN LEINAR från FC Asedo.

HELA REKLAMSERIENS SKYTTEKUNG, är ett mycket hett pris som så många gärna velat erövra någon gång men som så få lycktas med. Det är också det svåraste priset att vinna. Det är sällan man ser en sådan lirare. Från sin mittfältsroll har han skördat stora framgångar så att hans lag vann Premier League och gick till semifinal i cupen. Han vann skytteligan i överlägsen stil och hade redan i våras ett ointagligt försprång. Det slutade med 22 mål.


DANIEL ESKILSSON från Svea fick pris för 25 år i Reklamserien.

Son till fotografen Thomas Svensson (som är äldst i Reklamserien) men nu är det han som skall stå i centrum.TONY ALMÉN från FC Karlaplan fick pris för 25 år i Reklamserien.

Mest känd för sitt fina spelsinne och åren i Eurosport.


HENRIK STRÖMBLAD från BOW Reklam fick pris för 25 år i Reklamserien.

Har nio titlar, blivit matchens lirare hela 29 gånger. Det många inte vet, det är att han gjort 7 mål.


PELLE ERICSSON från Scrive fick pris för 30 år i Reklamserien.

Han gör sitt 30 år. Han är Mr Reklamserien. Vi skulle kunna skriva en hel A4-sida om honom. Gentleman 1996, Player of the year 2000 och publiklirare 2014. Han kan tyvärr inte vinna en Grand slam eftersom skytteligatiteln fattas och han lägger skorna på hyllan efter detta år p.g.a. en efterhängsen skada. Han har dock gjort 233 mål och blivit matchens lirare 30 ggr.Årets gentleman blev MAGNUS LAURIN från AGO.

Sedan har vi det finaste priset av dem alla. Nämligen REKLAMSERIENS GENTLEMAN. Han började i Reklamserien för 20 år sedan och kunde fått priset redan för 10 år sedan. Han delar dock ut en ¨snäll bröstvärmare¨ nästan varje match och kommer troligtvis fortsätta att göra det i framtiden också. Det vore dock tjänstefel att inte ge denna fantomkille priset innan han lägger skorna på hyllan men det hoppas att vi dröjer minst tio år till.