Nyheter

18-08-02

Ytterligare två nya individuella rekord.

Detta är målvaktsrekord och antalet hållda nollor. De som tillförts är:
- Flest antal nollor totalt (Henrik Strömblad och Kristian Kaufmann, 35 st)
- Flest antal nollor under en säsong (Michel Rydberg, 7 st, 1996)

Till de individuella rekorden.

 

18-07-28

Tre nya individuella rekord har tillförts i statistiken.

Efter genomgång av all statistik och alla matchkommentarer har tre nya rekord tillförts.

De tre nya rekorden är:
- Äldsta spelare (Thomas Svensson, 71 år)
- Äldsta målskytt (Bengt Wicksell och Sven-Anders Eriksson, 66 år)
- Flest mål efter fyllda 50 år (Bengt Wicksell, 54 mål)

Flest antal mål efter fyllda 50 år har det också gjorts en maratonsskytteliga där alla 50-plussare som nätat finns med.

Till de individuella rekorden.

Till maratonsskytteligorna. 

 

18-07-20

Statistiken genomgången och uppdaterad.

Nu är all statistik genomgången från 1984-2017. Maratonligor och rekord är uppdaterade t o m säsongen 2017 och även vissa spelarprofiler.

Vidare så kommer några nya individuella rekord att presenteras under hösten. Det handlar om äldre spelare i Reklamserien. Först och främst rörande de äldsta spelarna som spelat i serien, dessutom de äldsta målskyttarna. Utöver det kommer en skytteliga skapas för alla som gjort mål efter de passerat 50 år. För detta krävs det ytterligare en genomgång av spelare så att det blir korrekt så därför kommer detta senare.

Förhoppningsvis ska det också gå att skapa rekord kring målvakter och då kring hur många nollor man har hållit, både rörande en säsong och sedan totalt. Detta är lite svårare, så det är inte helt säkert att det går att få fram tillförlitliga siffror. 

 

18-05-30

Ingen uppdatering av hemsidan 31 maj - 4 juni.

Webmaster är bortrest och har inte möjlighet att uppdatera hemsidan under ovanstående tid. Hoppas på förståelse för detta.

 

18-04-14

Rättelse avseende lag.

Det var fel vilket lag som utgått. Det är Bonnier News (f d Dagens Nyheter) som utgått och C MORE har ändrat namn till Bonnier Broadcasting.

Till matchprogrammet.
 

18-04-12

Matchprogrammet klart.

Reklamserien sätter igång onsdagen den 25 april och startar precis som ifjol med matchen AC Kungen mot BOW Reklam.

Det är samma lag som förra året året med den skillnad att C MORE utgått och därför består Premier League endast av 9 lag. Serie A består av 11 lag. Det övervägdes att Serie A skulle bestå av 12 lag och att Premier League skulle köra dubbelserie (två möten) men det hade blivit lite för tajt och avslutningsdagen hade blivit en bra bit in i oktober.

FC LE PACTE är nykomlingar i Serie A (som seriesegrare i PL ifjol) och TV 4 fick lämna Serie A och gör nu comeback i Premier League.

Det har heller inte hänt så mycket på namnfronten, det enda är att Bonnier News ändrat till Bonnier Broadcasting.

Till matchprogrammet.
 

18-03-25

Finjustering av statistik.

Efter att samtliga matchkommentarer från 1984 och framåt lagts upp på hemsidan gås nu all statistik igenom på nytt. Detta då det framgått att det funnits småfel i gamla tidningar och även när siffror tagits upp under åren. Detta kommer pågå under 2018 och innebär att några siffror kommer att diffa, speciellt avseende spelarstatistik och maratontabeller.

Spelarstatistik och rekord rättas till löpande medan maratontabellerna kommer att rättas till när alla säsonger gåtts igenom. I skrivande stund har samtliga säsonger fram till 2001 gåtts igenom, så det är en hel del kvar.

 

18-02-10

You Tube-kanalen färdiguppdaterad.

Befintliga videos från 2003 och framåt är nu upplagda på Reklamseriens You Tube-kanal. Under säsongen kommer aktuella videos läggas upp efterhand.

Till You Tube-kanalen
 

17-04-06

Mer uppdatering från äldre säsonger.

Nu är 80-talets matchkommentarer uppdaterade efter att både 1988 och 1989 års säsonger har skrivits ner och lagts upp på hemsidan.

Nu återstår säsongerna 1990-1993 innan alla matcher från 1984 och till dags dato finns att läsa på hemsidan.

Jensa
 

17-03-30

Reklamserien startar den 24 april.

Den 24 april startar den 61:a upplagan av REKLAMSERIEN och det känns lite som om den gamla damen fått en liten ansiktslyftning med några nya lag och några gamla lag som fått nya namn, kul! För tionde året i rad spelas matcherna på trevliga Skytteholms konstgräs, plan D!

Serie A innehåller 11 lag och Premier League 10, precis som för två år sedan! Reklamseriecupen, som är en utslagningstävling, efter modellen vinna eller försvinna har fortfarande fri lottning. Det förekommer givetvis upp, respektive nedflyttning mellan serierna.

Fem lag kastar in handduken och dessa är Vincitori, TNS Sifo, Ricoh Calcio, MEC och AS Jung. Enligt rykten kommer många av dessa spelare dyka upp i andra lag året!

Två helt nya lag gör dock debut och Reklamserien hälsar FC LE PACTE och Bisnode välkomna till Premier League, där dessutom fler lag byter namn enligt: Dagens Nyheter blir Bonnier News, FC Viasat Sport blir MTG Sport och Aftonbladet blir Schibsted.

Serie A får två nya lag som kvalificerade sig upp direkt och via kvalspel och det är FC Asedo och Studion. Även här skiftar tre lag till viss mån namn enligt: AGO blir Beirut Café/AGO, Tidningskungen blir AC Kungen och INGO blir FC Schmeck!

Till spelregler för 2017
Till matchprogrammet för 2017

Nu kör vi!

Fotbollshälsningar
För Reklamserien

Tommy Söderström
 

17-03-26

Det börjar närma sig seriestart.

De slutliga förberedelserna inför 2017 års säsong är i full gång. För att få ihop Serie A och Premier League är antalet lag och vilka lag som är med ett pussel. De mest ideala är att 24 lag är med så att man har 12 lag i varje serie. Det är sällan så, även om det var så ifjol.

I skrivande stund är det 21 lag som är bekräftade och det är fortfarande ett par som är osäkra. Därför kan varken serier eller spelschema fastställas. Vi hoppas på att inte få lägga serien för sent på våren och heller inte för tidigt på hösten då det är svårt att få ihop lag då. Dessutom vill vi inte att finalspelet ska vara allt för sent på hösten.

Inom kort kommer mer info om hur det ser ut inför 2017.

Tommy och Jensa
 

17-03-20

Sten-Åke "Stene" Magnusson har lämnat oss.

En Reklamserielegend har gått ur tiden. Sten-Åke "Stene" Magnusson var en äkta reklam-man och en flitig fotbollsspelare i Reklamserien. Han var dessutom ansvarig för Reklamserien 1983, då representerade han Falk & Pihl, och skulle hålla i serien även säsongen 1984. Då stegade en 23-årig grabb vid namn Tommy Söderström in på Stenes kontor och frågade om han fick ta över. En av Stenes söner, Mårten, spelar i Reklamserien sedan 20 år tillbaka.
 
Sten-Åke blev 68 år.

Minnestext ifrån Dagens Nyheter

 

17-03-10

Matchkommentarer från äldre säsonger.

Matchkommentarer från säsongen 1998 och framåt har alltid kunnat läsas på denna sida. Innan det fanns en hemsida så gavs en tidning ut från säsongen 1984 (och faktiskt fram till 2001) med matchkommentarer och statistik. Dessa finns inscannade men kan var lite svåra att läsa sig igenom.

Sedan drygt ett år tillbaka håller dessa matchkommentarer och läggas in på hemsidan, samtidigt som statistik mm kontrolleras minutiöst så att allt stämmer. Det kommer att bli smärre förändringar i maratontabeller, skytteligor och matchens lirare.

Detta tar tid i anspråk och beräknas vara klart inför säsongen 2018.

Hittills har matchkommentarerna för 1984-1987 och 1994-1997 lagts upp. Resten kommer läggas upp allt eftersom det blir klart.

Jensa
 

16-10-28

All statistik och rekord uppdaterade.

Nu är all statistik och rekord uppdaterade, precis som spelarregister. Titta igenom var ni och laget befinner er i en serie som slår rekord efter rekord i populäritet. 60 säsonger har denna unika korpserie funnits. Ni är en del av den och känn er stolta över det!!

Det är bara att klicka er runt i de olika menyerna så hittar ni det ni söker.

Jag, precis som ni andra, ställer mig i hyllningskören för Tommy som gör detta möjligt för oss att ha roligt.

Väl mött 2017!!

Jensa
 

16-04-08

Ändringar i matchprogrammet. Två nya lag tillstöter i Premier League.

För första gången sedan 1984 har sena anmälningar accepterats, detta för att det ska bli lika många lag i Serie A och Premier League. Det innebär förändringar i matchprogrammet eftersom serien behöver pågå längre. Såväl vårsäsong som höstsäsong startar samma datum som tidigare meddelat och Serie A:s första omgång är precis likadan som tidigare. Det som behöver ske är att cupens fyra sista matcher på våren behöver spelas efter midsommarhelgen och höstsäsongen förlängs med två veckor. Finalen går av stapeln den 4 oktober istället för som tidigare 20 september.

Vad som skett sedan förra utsicket är att det 10:e laget i Premier League som var vakant heter FC Karlaplan. Sedan har Aftonbladet lyckats skrapa ihop ett lag och utgår alltså inte ur serien. Vidare så visade det sig att en annan korpserie, Tunncupen, lagt ner och denna har hållit på sedan 1949. Det ni! Låt vara att det inte varit lika många lag i den serien som i Reklamserien. Från Tunncupen kommer Studion att vara med i vår serie och ni som har bra minne kommer ihåg att Studion spelade i Reklamserien säsongerna 1999-2001. Så det är alltså en comeback.

Så gå in och kontrollera matchprogrammet igen så att ni får ut rätt datum till lagets matcher.

Till matchprogrammet

 

16-04-03

Nu är väntan över - Reklamserien drar igång den 18 april !!!

Den 60:e säsongen i den bästa fotbollsserien för korplirare av gentlemannakaraktär drar igång måndagen den 18 april.

Allt är inte helt klappat och klart med den sista laget i Premier League men det finns några viktiga informationspunkter så att ni kan förbereda er.

- Serie A kommer att bestå av 12 lag (samma som förra året + uppflyttade TV 4). Scrive får en ”fribiljett” kvar i denna serie. Första matchen kommer att gå av stapeln 18 april.

- Premier League kommer bestå av 10 lag. I skrivande stund är namnet på det 10:e laget inte helt fastställt. Premier League kommer ha sin första match den 21 april.

Serien kommer pågå fram till midsommar och återupptas den 15 augusti. Finalen planeras att äga rum runt den 20 september.

Klart är att två tunga flaggskepp till lag kastar in handduken efter många år i serien. Eurosport lämnar efter 20 säsonger (debuterade redan 1994) och även Aftonbladet lämnar efter 17 säsonger (första säsong 1998). Det tredje laget som lämnar är Eniro. Samtliga tre lag skulle spelat i Premier League. Istället kommer tre nya friska lag (och en fjärde ej namngivet) att förstärka serien;
- C More äntrar serien och det kan vara så att någon gammal reklamserielirare kan dyka upp där.
- FC Asedo är det andra laget och där ska såväl Alexander Valentini, Vasilis Birbas som Andreas Varnava spela.
- AS Jung är det tredje spännande laget som ska pröva sina färdigheter.

Vidare så kommer bollen som vi spelar med uppgraderas, även om den härliga adidasbollen tjänat serien väl men nu faller den för ålderstrecket. Vad är väl mer passande än att då få nya fräscha Nike-bollar av den typ som används i riktiga Serie A och Premier League.

Och glöm inte heller att kolla hemsidan som ser likadan ut men har fått betydligt mer innehåll, vilket framgår av nyheterna nedan. I år kommer lagstatistik och spelarstatistik uppdateras löpande. Det finns ett spelarregister med över 350 spelare som spelat länge och/eller haft en stor påverkan på serien. Hemsidan har också dykt djupt i arkiven där samtliga tagna lagbilder från 1984 och framåt går att titta på (och några äldre än så), samtliga årstidningar finns inscannade (och även några från Göteborgs dito), mer omfattande information från alla de göteborgsmatcher som spelat, gamla inscannade rapporter från 1963 och framåt, exklusiva bildsidor mm mm.

Till matchprogrammet

Väl mött på Skytteholm!!

Tommy Söderström och Jens Storberget

 

16-02-20

Nu finns alla lagbilder tillgängliga "on line".

Hemsidan dyker ner i arkiven och kommer att uppdatera under hela säsongen. Det finns uppgifter från tidig ålder av Reklamserien och det kommer att publiceras mycket intressant information från seriens begynnelse vad det lider. Senast i raden av uppdateringar är lagbilderna. Nu finns alla lagbilder som det tagits foto på sedan 1984. Gå bara in under "bildsidor" och sedan "lagbilder". Där kan ni titta på alla som ställt upp på lagbilder genom åren.

Utöver det kan man gå in under "säsonger" och läsa inscannade rapporter från 1961 och framåt. Det finns något från varje säsong utom 1962.

Vidare under "av intresse" och "lite av varje" kan ni se historik över ansvariga för serien, prisutdelare, regelhistorik och andra godbitar som fångats upp under "visste ni att".

Håll till godo!

Jens Storberget, webmaster

 

16-01-10

Samma utseende men med mycket mer innehåll.

Hemsidan behövde öka sin förmedling av information för Sveriges bästa korpserie, Reklamserien. Det finns information från varje match sedan 1984, även om det bara finns i digital form här på hemsidan från 1997 (planer finns dock att få med allt från 1984 och framåt).

Serien har funnits sedan 1957 och har genomgått en rad förändringar. En hel del spelare/lag kommer och går medan andra stannar längre. Det är på sin plats att lyfta fram mer tydligt vad som skett genom åren och hur det totalt sett har bidragit till att bli denna populära fotbollsserie.

Tanken var från början att ändra helt utseende på hemsidan och även bygga upp databaser men efter analys blev det för kostsamt och arbetet att skapa dessa databaser skulle ta allt för lång tid. Därför ser hemsidan ut på samma sätt som tidigare men med mycket mer information.

Till att börja med har det skapats lag- och spelarstatistik på menyn på vänster sida:

Lagstatistiken för säsongen uppdateras så fort matchreferat kommer in, vilka som gjort mål och blivit matchens lirare. Spelarstatistiken är totalt över karriären och uppdateras också löpande så fort resultat kommer in. Där finns (som det syns på hemsidan), förutom mål och matchens lirare, information om hur länge man varit aktiv (och i vilken serie), vilka lag man spelat i, vilka lag- och individuella meriter man har, utmärkelser, deltagande i göteborgsmatcher och även videoklipp (i den mån de finns). För att vara med spelarregistret krävs att man spelat länge i serien och/eller utmärkt sig på annat sätt under flera säsonger. I skrivande stund finns 335 spelare i registret och det kommer efter hand att byggas på med fler spelare allt eftersom (då man spelat tillräckligt länge).

Sedan har vi menyn längst upp där det skett en hel del förändringar. Först har vi "Info":

Denna innehåller grundläggande info för spel i serien och kontaktuppgifter till Tommy, webmaster och lagansvariga.

Därefter är det "Statistik":

Där är det som tidigare med maratontabeller, rekord, pristagare och säsonger (så att man kan läsa alla matchreferat från 1997).

En ny flik är "Hedersidor":

Här finns Tommys "Hall of Fame" och "Dream Team". Utöver finns bilder på alla "Gentlemän" samlade och de som fler än en utmärkelse i "Grand Slam".

Ytterligare en ny flik är "Av intresse":

Här kan du se alla ex-allsvenskar och landslagsmän som spelat i Reklamserien. Alla existerande matchreferat och bilder från göteborgsmatcherna (25 st), alla prisutdelningar med motiveringar från 2003 och sedan en flik som heter "Lite av varje":

Här kan du läsa om några Gentlemän som skrivit en rapport efter att ha vunnit priser. "Hemsidans hederspris" (delades ut 2004-2006). En som spelade alla matcher under tio år, den som blev 90-talets spelare efter omröstning och ett antal gamla rapporter från 70-talet.

Den sista fliken är också ny och heter "Bildsidor":

Här hittar du aktuella lagbilder (tanken är att samtliga lagbilder från alla säsonger ska finnas där så småningom). Sedan finns fliken "Speciella bilder":

Här finns mängder med trevliga bilder över saker som skett genom åren. Allt ifrån barn, söner till spelare, bröder och släkt men även en mängd tjejer som haft inverkan på serien. Även ett stort derby mellan tidningsdrakarna finns dokumenterat precis som giftermålet som blev en effekt efter en Reklamseriematch. Sist finns en flik som heter "Gamla bilder":

Där finns ett par matchbilder från 70-talet och även några bilder ifrån tidiga "göteborgsmatcher" på 70-talet.

Hoppas att detta bidrar till en trevlig läsning på denna hemsida.

Jens Storberget, webmaster