PREMIER LEAGUE

SENASTE NYTT (7:e september)

 


Skytteligan

Matchprogram

 

Tabell

M

V

O

F

MF

 

MB

P

 

FC LE PACTE

9

8

0

1

45

-

18

24

 

Schibsted

9

7

1

1

32

-

14

22

 

MTG Sport

9

6

0

3

44

-

17

18

 

Svea

9

5

0

4

45

-

30

15

 

C MORE

9

5

0

4

27

-

22

15

 

Rävudden

9

4

1

4

27

-

31

13

 

Quantcast

9

4

0

5

23

-

32

12

 

Bisnode

9

4

0

5

14

-

31

12

 

Bonnier News

9

1

0

8

11

-

37

3

 

FC Karlaplan

9

0

0

9

22

-

60

0

                   

 

 

 

 

 

 

 

Matchkommentarer: 1 omg  2 omg  3 omg  4 omg  5 omg  6 omg  7 omg  8 omg

9:e omgången 2017

Bisnode – FC LE PACTE  0 – 6
F.
Hanna Bergman 2, Carl Tomaszewski 2, David Klint, Adam Graffman.

FC LE PACTE spelar för seriesegern och var motiverade och Bisnode stod emot riktigt bra inledningsvis och efter halva den första halvleken radade bägge lagen upp lägen. Först träffade David Klint stolpen, Hanna Bergman bröstade in 1-0, Isaac Njoroge träffade stolpen, Erik Möller träffade även han stolpen och till sist fastställde Klint halvtidssiffrorna 2-0 med sitt tolfte mål för säsongen. I den andra flyttade Bisnode fram folk varpå LE PACTE kom i den ena kontringen efter den andra. Anton Westerberg slog en perfekt hörna och Adam Graffman gick upp och nickade ännu perfektare in 3-0 med hans elfte mål för säsongen. Bergman rullade in 4-0 och därmed blev hon historisk och som första kvinna gjort mest mål under en säsong (fem) i Reklamseriens 60-åriga historia, starkt! Carl Tomaszewski avslutade matchen med en konstspark, 5-0 och en stund senare även 6-0. Matchen slöt med tennissiffrorna och nu måste Schibsted vinna med 10-0 för att LE PACTE under sin debutsäsong skall missa seriesegern, större under har skett!
MATCHENS LIRARE: HANNA BERGMAN, FC LE PACTE.


Quantcast – Svea  4 – 7
Q.
John Wiksten 3, Jonas Lidén. S. Jens Storberget 3, Patrik Eriksson 2, Janne Rydberg, Filip Lang.

De båda tolvpoängarna Svea och Quantcast och möttes i en offensiv tillställning. Svea inledde ju Premier League med fyra raka segrar och toppade serien men efter det har de åkte på lika många förluster. Quantcast vinner ungefär varannan gång. Första halvleken innehöll sju, åtta kvalificerade målchanser, skillnaden var att Svea satte allt och Q missade allt! Efter fyra minuter stod det 2-0 till Svea efter det att sonen Emil Lundström lirat fram farsan Jens Storberget till 1-0 och så dundrade Janne Rydberg in 2-0. John Wiksten fick ett bra läge men Michel Rydberg räddade närskottet, efter mycket fint spel fick Jonas Lidén bollen vi den bortre stolpen men sköt utanför och så sköt Stefan Szczepanski precis utanför. Istället för reducering flera gånger gjorde Filip Lang 3-0 och i halvlekens absolut sista sekund klämde Patrik Eriksson i 4-0, vilken utdelning! I den andra fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka och vi fick se hela sju mål. Kämpen John Wiksten svarade för ett hattrick och Jonas Lidén krutade in ett. Jens Storberget blev också en hattrickman och kom även detta år upp i tvåsiffrigt resultat i skytteligan, 10 mål! Eriksson gjorde två varpå matchen slöt härliga 7-4. Svea har för närvarande gjort flest mål i hela Reklamserien men bakåt är det hela 14 lag som släppt in färre, där är nyckeln inför 2018, vi syns laddade till våren, trevligt vinteride!
MATCHENS LIRARE: EMIL LUNDSTRÖM, SVEA.

Intervju med Svea-ikonerna Svensson, Rydberg och Storberget. Storberget och Rydberg har aldrig mötts från straffpunkten.
Och här kommer straffen.


C MORE – Bonnier News  2 - 0 (WO)


MTG Sport – FC Karlaplan  8 – 4
M.
Tobias Wimnell 4, Martin Karlsson, Shari Shahidi, Erik Bäckrud, Victor Loebbelt. F. Henning Wijkmark 2, Rickard Sölvstedt, August Berg.

Frågan är om inte MTG Sport är Reklamseriens formstarkaste lag för närvarande, de senaste fyra matcherna i Premier League har man radat upp resultaten 4-0, 6-2, 9-0 och 5-0! Efter en någorlunda jämn inledning så satte de vita ordentlig fart och gjorde 1-0 genom Tobias Wimnell efter en fin passning från Erik Bäckrud och 2-0 genom samme Wimnell och igen var det Bäckrud som assisterade! Sedan hade jumbon FC Karlaplan en riktigt bra spelmässig period och frågan var om de kanske var deras bästa spel under hela säsongen. Först provade Rickard Sölvstedt på en äkta bicycletas och sedan höll man bollen inom laget varpå Henning Wijkmark sköt via målvakten, upp i ribban, ner i marken, upp i ribban igen, typ och sedan studsade bollen retfull sakta över mållinjen. FCK hade lägen för 2-2 men Martin Karlsson gjorde 3-1 precis innan halvtid. När sedan Shari Shahidi krutade in 4-1 i början på andra trodde man på ett nytt ras för FCK. Det var dock en helt annan tåga i laget denna morgon och sista kvarten fick vi se hela sju mål och det hela slutade 8-4. Wimnell bokfördes för hela fyra mål och slutade på tio fullträffar, starkt. Bäckrud gjorde ett men det vackraste målet gjorde Victor Loebbelt när han slog in en retur efter det att Karlsson skjutit i stolpe, ribba och stolpe samt ut. Wijkmark bokfördes för två mål, Sölvstedt ett och så lirade den sist nämnda fram August efter en frispark och Berg klippte till direkt och bollen satt under ribban, vi syns nästa år.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS WIMNELL, MTG SPORT.


Rävudden – Schibsted  4 – 4
R.
Christopher Rakenius 2, Robert Schwartz, Koen Kragting. S. Muntaga Sowe 3, Magnus Minari.

Vinnarskallarna i Schibsted har redan säkrat en slutspelsplats och tog nu emot Rävudden. Vinner de ljusblå med 10-0 vinner man dessutom serien men den möjligheten försvann direkt eftersom Rävudden gjorde 1-0 i första anfallet och efter fyra minuter stod det 2-2 i denna intensiva matchöppning. Robert Schwartz utnyttjade ett försvarsslarv vid 1-0 när han lobbade i bollen. Sedan tog Schibsteds lagkapten, Muntaga Sowe, tag i händelserna och kvitterade till 1-1efter en egen retur och så gjorde han även 2-2 när han stötte in Alexander Kloows passning. Däremellan hade Christopher Rakenius gjort ett påpassligt mål. Efter det hade bägge lagen läge för ett ledningsmål. Nicklas Thorgerzon slog ett fint inlägg mot bortre stolpen och där dök Pål Åsberg upp och med en vänster volley träffade han stolpen. Micke Rosell stod sedan med ryggen mot målet och klackade finurligt men Per Olsson räddade från nära håll. Det blev till sist Rävudden som gick till halvtidsvila med en 3-2 ledning efter det att Koen Kragting drivit bollen i 20 meter samt avslutade med ett bra skott. Den andra halvleken blev intensiv och känslorna var precis på ytan. Fredrik Lindberg slog in bollen till Magnus Minari som kvitterade till 3-3. Sista tio blev dramatiska och både Thorgerzon och Åsberg hade två bra avslut men Anders Vesterlund räddade bägge, Rosell fick in bollen framför mål och Kloow nickade i ribban och Thorgerzon sköt från ett bra läge precis utanför diagonal gavel. Båda lagen fick dock in ett mål var och Muntaga blev hattrickman och så gjorde tvåmålsskytten Rakenius sitt andra mål. Efter 44 matcher utan ett oavgjort resultat i Premier League så slutade den 45:e och sista 4-4, det blev inget rekord men väl en målshow.
MATCHENS LIRARE: MUNTAGA SOWE, SCHIBSTED.