Matchkommentarer: 1:a omg 2:a omg 3:e omg 4:e omg 5:e omg 6:e omg

7:e omgången 2023

BOW reklam/Verdana – Studion  9 – 2
Fabian Lundberg 2, Lukas Engblom 2, Nenad Lukic 2, Peter Lundberg, Anders Hammargren, Fredrik Eng. S. Petter Brunzell, Fredrik Perlskog.

BOW reklam/Verdana är inne i ett flow för tillfället och i dagens match mot Studion var man i ledningen med 2-0 innan matchen inte hade börjat kändes det som. Fabian Lundberg gjorde bägge målen. Det första placerade han retfullt enkelt in till 1-0 och vid 2-0 föste han in sin egen retur. Innan matchuret visat tio minuter var ställningen 4-0. Lukas Engblom skott passade stenhårt till Peter Lundberg som knappt han flytta på si till 3-0 och så gjorde Engblom 4-0. Petter Brunzell stack emellan med ett 1-4 mål innan målvakten Henrik Strömblad lirade fram Nenad Lukic som stod för en fin bollmottagning, drog en gubbe och placerade snyggt in 5-1. Ett litet hopp tändes efter 30 sekunder in på andra när Fredrik Perlskog reducerade till 2-5 men detta var B/V morgon och 5-2 blev till slutresultatet 9-2, vilken höstform! Engblom, Lukic, Anders Hammargren och Fredrik Eng var målskyttar.
MATCHENS LIRARE: FABIAN LUNDBERG & LUKAS ENGBLOM, BOW/VERDANA.

TV 4 – FC Asedo  2 – 6
Max Nyqvist 2. F. Anders Bååth 2, Micke Roos 2, Christoffer Jönsson, Amadeo Valentini.

Just nu går det inte att stoppa FC Asedo, de snittar åtta mål per match. TV 4 var inte dåliga men ändå stod det 0-5 i baken efter den första halvleken. Fyran hade mängder av chanser där Victor Haxthausen Aronsson sköt i kryss ribban och Carl Skärvall var fri men Martin Stattin var alert i målet. Matchen slöt 6-2 och planens bästa spelare Anders Bååth dundrade in två, Micke Roos blev också tvåmålsskytt varpå Christoffer Jönsson och Amadeo Valentini bokfördes för varsitt mål. Under matchens sista sex minuter reducerade Max Nyqvist två gånger och det betydde att han vann hela Reklamseriens skytteliga, grattis!
MATCHENS LIRARE: ANDERS BÅÅTH, FC ASEDO.

Viaplay Group – Svea  4 – 2
V.
Sammi Khayer, Axel Wändal, Niklas Byrén, Joel Aspeheim. S. Per Blom, Emil Storberget.

Så var det dags för en äkta jumbofinal mellan Viaplay Group och Svea! Att VG är den ena partnern är en gåta eftersom de varit i den riktiga finalen två år i rad. Matchen inramades av ett fantastiskt höstväder. Solen sken, svag sydlig vind, dagg i konstgräset och mycket syre i luften. Båda lagen hade noll poäng och ställningen efter den första halvleken var 0-0. Både Emil Nordqvist och Axel Wändal hade bra lägen men Lucas Ferraresi var strålande bra i målet och den ena gången styrde han bollen i stolpen och vid det andra tillfället stod han för en fin fotparad. I den andra halvlekens första minut tog Per Blom hand om saken och slog ett inlägg från 25 meter mot målet och bollen gick igenom alla och in till 1-0. Bara fem minuter senare spelade Blom fram Emil Storberget till 2-0 och livet lekte för Svea. Frågan var om VPG skulle resa sig från detta utsatta läge? På tre minuter innan halvtimmen var spelad kom 1-2 och 2-2 genom Sammi Khayer och Wändal och vid kvitteringen stod Nordqvist för en fin assist! Matchen var helt öppen och Wändal provade Ferraresi en gång till men han räddade via stolpen igen. Wändal fick bli framspelare och passningen nådde Niklas Byrén som smällde in 3-2 och VG hade vänt 0-2 till 3-2 på sju minuter. Svea gick nu för en kvittering men Joel Aspeheim satte då dit 4-2 och det blev slutsiffrorna i en trevlig match!
MATCHENS LIRARE: AXEL WÄNDAL, VIAPLAY GROUP.

Dandy Dots – Mediekompaniet  1 – 2
Birhan Akdag. M. Erik Möller, Leslie Marsden.

Dandy Dots och Mediekompaniet spelade en jämn match där både mål och målchanser var lätt räknande. Erik Möller gjorde dock 1-0 i inledningen på matchen när han drog en försvarare innan han pangade in bollen. I samma minut i den andra halvleken kom kvitteringen till 1-1 när Åke Ringwall bröt ett uppspel innan han spelade fram bollen till Jonas Andersson som i sin tur serverade Birhan Akdag till målet. Möller hade sedan ett skott mot krysset som dock Johan Bergström nickade bort på mållinjen, han kanske tog en Ipren efter matchen för det var andra gången under matchen han använde huvudet för att rädda laget. Andersson träffade diagonal stolpe och här var Akdag nära att peta in bollen. Det såg ut som ett kryss men med tre kvar spelade Jesper Måwe fram Leslie Marsden som bara hade att raka in bollen i det öppna målet, 2-1 och MK kom därmed två i serien. Noterbart var att Jose Monteiro hade ett grymt häng i luften och en fantastisk tajming i nickarna.
MATCHENS LIRARE: JOSE MONTEIRO, MEDIEKOMPANIET.